Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Обговорені питання просторового планування територій громад та розробки комплексних планів

Вчора працівники відділу земельних ресурсів, аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації взяли участь у заході щодо обговорення практичних питань просторового планування територій громад та розробки комплексних планів. Він проходив у форматі запитання-відповідь. Це обговорення – продовження заходу «Проезентація потреб та інструментів просторового планування територіальних громад», який проходив 31 травня 2023 року.

08:34:54 22.06.2023

Чи є приватизована земельна ділянка спільною сумісною власністю подружжя?

Прозірванні шлюбу перед подружжям постає питання розподілу спільного майна. За загальним правилом, майно, набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності незалежно від того, що один з них не мав з поважної причини (навчання, ведення домашнього господарства, догляд за дітьми, хвороба тощо) самостійного заробітку (доходу), що випливає зі статті 60 Сімейного кодексу України.

19:13:09 20.06.2023

Угода про розірвання договору оренди – значний правочин для юридичної особи-орендаря

12 травня 2022 року прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству», яким доповнено ч.3 статті 31 Закону України «Про оренду землі» новими положеннями про значні правочини.

19:16:14 12.06.2023

Накладення меж земельних ділянок, шляхи вирішення

Накладення земельних ділянок – це коли згідно двох або більше різних землевпорядних документів одна і та ж ділянка землі, розташована на певному відрізку, фактично займає територію іншої, як правило, сусідньої земельної ділянки.

14:14:30 12.06.2023

Тіньова оренда земельної ділянки та її наслідки

Одним з найпоширеніших різновидів відносин у галузі земельного права в Україні – є оренда земельних ділянок. Важливість цього питання для суспільства та його державне регулювання закріплене у низці нормативно-правових актів. Проте основні положення відображені в ст. 93 Земельного кодексу України та регулюються Законі України «Про оренду землі».

15:51:49 05.06.2023

Визнання права за набувальною давністю

Відповідно до частини першої статті 344 ЦК України особа, яка добросовісно заволоділа чужим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном протягом десяти років або рухомим майном - протягом п`яти років, набуває право власності на це майно (набувальна давність), якщо інше не встановлено цим Кодексом. Набуття права власності на земельну ділянку за набувальною давністю регулюється законом. Право власності на нерухоме майно, що підлягає державній реєстрації, виникає за набувальною давністю з моменту державної реєстрації.

15:58:57 29.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь