Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Кабмін змінив порядок ведення Державного земельного кадастру

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про внесення змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру», якою вніс зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру. Про це повідомляє Урядовий портал.

09:56:43 14.02.2023

Перереєстрація договорів оренди – встигнути до 19 лютого

Законом № 2698-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель» відновлено державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки за договорами оренди, суборенди, земельних ділянок, емфітевзису, суперфіцію, земельного сервітуту, а також врегульовано механізм внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав) відомостей про перехід від однієї особи до іншої прав оренди, суборенди земельних ділянок, що відбувся під час воєнного стану.

15:53:16 13.02.2023

Інформація щодо будівельних норм планування та забудови території зокрема регулювання питання щодо відстані між будинками, відстані до меж, протипожежні розриви

Питання мінімальних (допустимих) відстаней між садибними, садовими, дачними будинками, господарськими будівлями та спорудами; відстаней до меж земельних ділянок; встановлених протипожежних розривів, а також відстаней до ліній електропередачі, газопроводів та інших мереж, джерел водопостачання тощо досі є дуже актуальними як при новому будівництві або реконструкції (відповідно, при оформленні будівельного паспорта), так і при виборі земельної ділянки під забудову.

08:52:13 07.02.2023

Інформація щодо розрахунку мінімального податкового зобов’язання земельних ділянок у 2023 році

З 01 січня 2023 року почали діяти зміни до Податкового кодексу, які передбачають введення нового збору – мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) щодо земельної ділянки. Відповідні зміни були ухвалені законом № 1914 від 30 листопада 2021 року. Збір покликаний зменшити втрати бюджету через ухилення від оподаткування шляхом детінізації аграрної діяльності.    

16:04:58 06.02.2023

Захист прав внутрішньо переміщених осіб обговорено під час вебінару

Днями громадська організація «Мережа Центрів Едукації» проводила вебінар «Захист прав внутрішньо переміщених осіб». До участі у заході були запрошені посадові особи відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору, економіки та сільських територій Гірської міської військово-цивільної адміністрації.

08:37:00 06.02.2023

До уваги власників земельних ділянок та землекористувачів

Наказом Міністерства фінансів від 18 лютого 2022 року № 83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» викладено в новій редакції Податкову декларацію з плати за землю.

18:07:44 30.01.2023

Під час засідання круглого столу обговорена економіка громад і регіонів в умовах воєнного стану та пріоритети їх повоєнного розвитку

Днями посадовці відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військово-цивільної адміністрації долучилися до засідання круглого столу «Економіка громад і регіонів в умовах воєнного стану та пріоритети їх повоєнного розвитку». Організаторами заходу виступила Агенція місцевого економічного розвитку.

16:30:48 30.01.2023

До уваги власників земельних ділянок та землекористувачів

До уваги власників земельних ділянок та землекористувачів про коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2022 рік, зобов’язень щодо сплати земельного податку та орендної плати для юридичних  і фізичних осіб та поданням платником пода

18:27:30 22.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь