Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Безхазяйне майно та порядок взяття його на облік органом місцевого самоврядування

 Не рідко ми можемо бачити на території населених пунктів або за їх межами старі занедбані будівлі, які просто руйнуються. Досить часто такі споруди несуть певну загрозу, адже є небезпечними з точки зору можливого руйнування. Але є й інший бік цієї ситуації, коли занедбана будівля може отримати «нове життя», особливо у тому випадку коли є зацікавлена особа-інвестор. Як правило від реалізації безхазяйного майна виграє і громада і особа яка зацікавлена отримати у власність даний об’єкт.

19:01:18 14.08.2023

Розпорядження об’єднаних територіальних громад земельними ділянками та що являють собою землі запасу

Розвиток правової системи регулювання суспільних відносин в Україні сформував чітку класифікацію форм власності, що існують сьогодні, це: приватна, колективна, комунальна, державна. Всі форми власності є рівноправними, а держава намагається створювати рівні умови для їх розвитку та захисту. Не виключенням є і форми власності на землю.

16:11:28 11.08.2023

Порядок передачі земельної ділянки в суборенду

Нині актуальним залишається питання оренди та суборенди земельних ділянок. Тому потрібно звернути увагу на основні моменти, які мають бути передбачені при укладенні договорів оренди земельних ділянок та переданні їх у суборенду. Відповідно до статті 8 Закону України «Про оренду землі» орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця.

16:29:46 08.08.2023

Право постійного користування держземлями перетворено на механізм оренди

Верховна Рада України прийняла у повторному другому читанні та в цілому  законопроєкт №7588 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки». Законопроєктом пропонується наступне:

17:38:12 03.08.2023

Уряд прийняв рішення – Держгеокадастр відновлює реалізацію пілотного проекту щодо внесення до ДЗК відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками в умовах воєнного стану

25 липня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 766, якою відновлено реалізацію пілотного проекту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками в умовах воєнного стану (далі – Пілотний проект), розроблену Держгеокадастром.

18:34:55 01.08.2023

«Земельні відносини в Україні у 2023 році: практичні аспекти для малих виробників»

Працівники відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору, економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації взяли участь у навчально-інформаційному заході «Земельні відносини в Україні у 2023 році: практичні аспекти для малих виробників», який проводився в рамках серії навчальних та інформаційних заходів з питань аграрного та сільського розвитку.

11:49:10 29.07.2023

Уряд затвердив Порядок визначення втрат лісогосподарського виробництва

Набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 09 червня 2023 року № 588 «Про затвердження Порядку визначення втрат лісогосподарського виробництва», яка розроблена на виконання вимог Закону України від 19 жовтня 2022 року № 2698-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель».

14:50:12 24.07.2023

Держгеокадастр забезпечує вжиття заходів щодо конфіскації земельних ділянок сільськогосподарського призначення у іноземців, в тому числі у громадян держави-агресора, та осіб без громадянства, які володіли землею незаконно

На виконання доручення в. о. Голови Держгеокадастру Сергія Завадського працівники Держгеокадастру протягом першого півріччя 2023 року здійснили опрацювання відомостей Державного земельного кадастру щодо незаконного володіння землею с/г призначення іноземцями та особами без громадянства.

14:40:32 24.07.2023

У Державний аграрний реєстр додано функцію приєднання до кабінету фермерського господарства земель громадян України - членів фермерських господарств

Новий функціонал дозволить фермерським господарствам отримувати через ДАР допомогу на усі землі у складі ФГ, зокрема ті, що належать громадянам - членам фермерського господарства на праві власності, користування.

09:05:55 20.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь