Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Земельні відносини в Україні 2023 році: абетка для малих виробників

20 квітня Всеукраїнська асоціація громад проводила захід «Земельні відносини в Україні 2023 році: абетка для малих виробників». До участі долучилися посадовці відділу земельних ресурсів, аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації.

15:24:48 20.04.2023

Право користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб або для забудови

Емфіте́взис — це довгострокове, відчужуване та успадковуване речове право на чуже майно, яке полягає у наданні особі користування чужою земельноюділянкою для сільськогосподарських потреб з метою отримання плодів та доходів від неї з обов'язком ефективно її використовувати відповідно до цільового призначення.

11:02:30 11.04.2023

Неповернення земельної ділянки після закінчення договору оренди

Останнім часом побільшало запитань від власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що стосуються можливості використання землі після припинення строку дії договору оренди.

17:01:05 10.04.2023

Примусове вилучення земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності

Примусове відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені із мотивів суспільної необхідності – це перехід права власності на земельні ділянки, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, до держави чи територіальної громади з мотивів суспільної необхідності за рішенням суду (стаття 1 Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності» (далі - Закон).

13:25:14 04.04.2023

Громадський контроль за використанням комунальних  земель територіальної громади: нормативні акти та практичні дії

Громадський контроль за використанням комунальних земель є важливим механізмом забезпечення ефективності та прозорості розпорядження майном територіальної громади. Цей процес передбачає активну участь громадськості в моніторингу використання земельних ділянок, виявленні, протидії фактам правопорушень та зловживань.

14:28:47 28.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь