Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Хто втрачає право на спадщину

          Спадкування є переходом прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). 

16:53:05 18.07.2023

Уряд затвердив порядок ведення Державного реєстру спеціальних дозволів на користування надрами

Порядком визначено процедуру функціонування Державного реєстру спеціальних дозволів на користування надрами та запроваджено облік спеціальних дозволів на користування надрами за єдиним порядком.

16:48:35 18.07.2023

Ведення сільськогосподарської діяльності на тимчасово окупованих територіях

Ведення сільськогосподарської діяльності на тимчасово окупованих територіях. Обов’язок здійснити перереєстрацію місцезнаходження суб’єктів господарювання, розташованих на тимчасово окупованих територіях України.

16:10:33 10.07.2023

Як в умовах воєнного стану має відбуватись припинення/поновлення договорів оренди с/г землі

Оренда землі в деяких моментах є проблемною, але дуже актуальною на сьогоднішній час. Як показує практика найпоширенішими спорами в аграрній галузі є спори щодо припинення договорів оренди земелі та спори, пов'язані з поновленням договорів. Не дивно, що левова частка всіх земельних спорів припадає на спори стосовно договорів оренди, оскільки однією з найпоширеніших форм використання земельних ділянок була й залишається оренда землі, що здійснюється на підставі відповідного договору. В даній статті спробуємо розібратися в цьому питанні.

12:18:40 10.07.2023

Добросусідство

Власники та землекористувачі земельних ділянок:

13:13:35 04.07.2023

Надання земель комунальної власності для ведення фермерського господарства

Сучасні тенденції розвитку малого бізнесу в аграрному секторі нашої держави базуються як правило на створенні фермерських господарств (у тому числі сімейного типу). Проте матеріальним базисом для створення такого господарства має бути наявність сільськогосподарських земель, які по суті і будуть забезпечувати основу його діяльності.

12:38:33 04.07.2023

Відкриті інструменти просторового планування для України

Працівники відділу земельних ресурсів аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації долучились до вебінару «Відкриті інструменти просторового планування для України», який організовано Julies Data.

11:35:25 02.07.2023

Q&A сесія на тему оцінка збитків від військової агресії рф

Сьогодні працівники відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації долучились до практичного тренінгу «Q&A сесія на тему оцінка збитків від військової агресії рф».

18:43:51 28.06.2023

В Україні змінилася вартість землі

Понад 145 тис. угод купівлі-продажу земельних ділянок сукупною площею майже 325 тис. га було укладено станом на 1 червня 2023 року з моменту відкриття ринку землі. Про це говориться у звіті про стан ринку земель в Україні, підготовленому експертами KSE Агроцентру за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО, пише agronews.ua.

11:35:30 26.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь