Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Новий Порядок ведення державного лісового кадастру та обліку лісів

Дата: 30.11.2023 14:21
Кількість переглядів: 38

Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України розроблено нову редакцію Порядку ведення державного лісового кадастру та обліку лісів.

Проектом акта пропонується привести у відповідність до Лісового кодексу України процедуру та вимоги щодо ведення обліку лісів, а також встановити систему ведення державного лісового кадастру – визначити умови і механізм ведення державного лісового кадастру та організації взаємовідносин з учасниками процесу його ведення згідно з вимогами Лісового кодексу України.

Проект акта передбачає, що державний лісовий кадастр включає геопросторові дані, метадані та сервіси, оприлюднення, діяльність з якими та доступ до яких здійснюються у мережі Інтернет згідно із Законом України «Про національну інфраструктуру геопросторових даних».
 

Враховуючи, що проект акта передбачає наявність у державному лісовому кадастрі геопросторових даних, то у цьому кадастрі з’явиться картографічна складова, яка надасть можливість взаємодіяти з іншими інформаційними системами та кадастрами.

 На сьогодні державний лісовий кадастр існує лише у вигляді документації державного лісового кадастру, яка містить зведені дані, і не передбачає наявності в ньому картографічної складової.

Чинною редакцією Порядку передбачено поновлення документації кадастру один раз на п’ять років за результатами чергового державного обліку лісів. Втім, останній черговий державний облік лісів і відповідно поновлення документації кадастру було проведено станом на 01 січня 2011 року.

Нова роедакція передбачає, що ведення державного лісового кадастру забезпечується Держлісагентством, яке є його держателем, а використання відомостей державного лісового кадастру здійснюється шляхом надання доступу до відомостей державного лісового кадастру за
допомогою програмних засобів державного лісового кадастру, у тому числі через Публічну кадастрову карту лісів з використанням каналів електронних комунікацій.

Відповідно до положень Постанови КМУ №835 від 21.10.2015 року відомості Державного лісового кадастру віднесено до вікритих даних, отже доступ до оновленого лісового кадастру буде вільним та безкоштовним.

Обговорити вказаний проект можна в групі Містобудування в Україні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь