A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Обговорені підготовчі роботи з розроблення комплексного плану просторового розвитку

«Підготовчі роботи з розроблення комплексного плану просторового розвитку території Гірської міської територіальної громади, генеральних планів населених пунктів і детальних планів територій у їх складі потрібно розпочати вже зараз», – так сьогодні розпочала нараду заступник начальника Гірської міської військової адміністрації з економічних питань та розвитку інфраструктури Ірина Бєліцька.

10:51:13 14.02.2024

В Україні строк оформлення невитребуваних паїв планують продовжити до кінця війни

В Україні строк на оформлення невитребуваних паїв планують продовжити до закінчення воєнного стану та ще на два додаткових роки. Про це повідомляє Delo.ua, посилаючись на міністра аграрної політики та продовольства України Миколу Сольського.

15:52:36 13.02.2024

Строк користування орендованою земельною ділянкою сільгосппризначення закінчився після введення воєнного стану, - ВС вказав, коли договір оренди вважається поновленим

Законодавець у Перехідних положеннях Земельного кодексу передбачив спеціальний випадок поновлення договору оренди земельних ділянок, строк користування щодо яких закінчився після введення воєнного стану.

11:02:18 09.02.2024

Хто сплачує МПЗ: орендар чи власник землі?

Мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) - мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до Податкового Кодексу.

10:59:19 09.02.2024

Податківці розповіли, як платити за окуповану земельну ділянку

Земельний податок не нараховується, якщо ділянки розташовані на окупованих територіях чи в зоні бойових дій. Про це повідомили у Головному управлінні Державної податкової служби у Київській області.

10:56:46 09.02.2024

«Організація проведення грошової оцінки земель громад: склад, зміст, методика, закупівля послуг з НГО»

Сьогодні спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації взяли участь у вебінарі «Організація проведення грошової оцінки земель громад: склад, зміст, методика, закупівля послуг з НГО», який був організований Асоціацією малих міст України.

15:15:56 08.02.2024

Електронні земельні аукціони: третій рік функціонування

Майже три роки тому всі ми уважно спостерігали за без перебільшення, ключовою подією у реформуванні орендних земельних відносин. Так, 5 лютого 2020 року Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики ухвалив рішення, яким рекомендував парламенту прийняти у другому читанні законопроект №2195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони».

11:23:31 07.02.2024

Як скасувати арешт майна

Одним з найпоширеніших заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна. В даному випадку існують правові нюанси скасування арешту майна в кримінальному провадженні.

11:20:03 07.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь