A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

Презентовано методичні рекомендації щодо діяльності органів місцевого самоврядування у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

21 березня USAID АГРО спільно з Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру проводили онлайн-конференцію «Презентація методичних рекомендацій щодо діяльності органів місцевого самоврядування у сфері національної інфраструктури геопросторових даних».

12:33:50 21.03.2024

«Землевпорядне забезпечення при розробці комплексних планів просторового розвитку території територіальних громад»

Сьогодні спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору, економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації доєдналися до щотижневого вебінару Асоціації малих міст України. Темою для обговорень стало «Землевпорядне забезпечення при розробці комплексних планів просторового розвитку території територіальних громад».

12:10:02 21.03.2024

Обговорено просторове та бюджетне планування на місцевому рівні

Сьогодні Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та ініціатива проєкту SURGe «Інклюзивне відновлення за лідерства громад» вдруге організовувало відкрите обговорення ключових проблем та запитів від органів місцевого самоврядування. Воно було присвячене питанням просторового та бюджетного планування на місцевому рівні, до якого долучились і спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору, економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації. 

17:51:40 19.03.2024

ВП ВС визначила, чи є реорганізація орендаря у спосіб виділу підставою для розірвання договору оренди земельної ділянки державної чи комунальної власності

Передача орендарем за договором оренди земельної ділянки державної чи комунальної власності права оренди такої земельної ділянки реорганізованій унаслідок виділу з нього юридичній особі за розподільчим балансом є відчуженням цього права, що суперечить забороні, передбаченій ч. 1 ст. 8-1 Закону України «Про оренду землі», а тому є підставою для дострокового розірвання договору оренди земельної ділянки.

18:13:13 18.03.2024

Податок на майно, відмінне від земельної ділянки

Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості.

18:08:08 18.03.2024

Уряд України схвалив нову програму допомоги аграріям

Уряд України на засіданні 15 березня ухвалив рішення про розширення програми підтримки аграріїв на деокупованих територіях та в громадах, де велися бойові дії. Про це повідомив департамент комунікацій Секретаріату КМУ.

18:06:28 18.03.2024

Обговорено Закон України від 26.02.2024 № 3563-ІХ

«26 лютого 2024 року Президент підписав Закон України № 3563-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України». Він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування» – так розпочала нараду заступник начальника Гірської міської військової адміністрації з економічних питань та розвитку інфраструктури Ірина Бєліцька.

13:22:40 18.03.2024

«Розпорядження землями, які зайняті зеленими насадженнями в тому числі порядок вирубки дерев за межами населених пунктів»

14 березня Асоціація малих міст України проводила вебінар «Розпорядження землями, які зайняті зеленими насадженнями в тому числі порядок вирубки дерев за межами населених пунктів». До участі долучилися спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації.

15:49:23 15.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь