Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

«Громада 4.0 – створюємо проєкти цифрової трансформації для платформи Дія.Освіта»

У День місцевого самоврядування акселераційна програма «Громада 4.0»  представила новий освітній серіал «Громада 4.0 – створюємо проєкти цифрової трансформації для платформи Дія.Освіта». До заходу приєдналися і спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації.

16:08:08 07.12.2023

Власність громад на землю

Комунальна власність в законодавстві нашої держави, визначена як одна з трьох форм власності(поряд з державною та приватною). Землі, які належать на праві власності територіальним громадам сіл, селищ, міст, є комунальною власністю. У комунальній власності, згідно чинного законодавства перебувають усі землі в межах населених пунктів, крім земельних ділянок приватної та державної власності, а також земельні ділянки, на яких розташовані будівлі, споруди, інші об'єкти нерухомого майна комунальної власності незалежно від місця їх розташування.

17:50:43 05.12.2023

Право орендаря на посіви у разі припинення договору оренди. Проблемні аспекти

Цикл виробництва сільгосппродукції досить тривалий. Саме тому при встановленні договірних відносин щодо користування землею сторонам доцільно передбачати такий строк дії договору, який би дав можливість орендареві зібрати врожай (як правило, кінцевий термін дії договору визначають в останній день року чи, принаймні, в останній день осені).

17:44:17 05.12.2023

«Як підвищити рівень кібербезпеки у громаді»

Для покращення знань про власну та колективну кібербезпеку, спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації взяли участь у онлайн-заході «Як підвищити рівень кібербезпеки у громаді»  

15:47:38 02.12.2023

Коли і як розриваємо договір оренди

У законодавстві України, зокрема у Цивільному кодексі, Земельному кодексі та Законі «Про оренду землі» (далі - Закон №161-XIV), передбачено досить багато різноманітних підстав для розірвання договору оренди земельної ділянки.

14:24:35 30.11.2023

Пошук ефективної моделі місцевого економічного розвитку

Проведений Форум місцевого економічного розвитку: Пошук ефективної моделі місцевого економічного розвитку. Механізми співпраці місцевого бізнесу та територіальних громад як фундаменту сталого економічного розвитку. Підняття діалогів з бізнесом щодо умов їх повернення і відновлення

17:35:00 29.11.2023

Форум муніципального партнерства

Протягом двох днів у Львові проходив Форум муніципального партнерства. У заході взяли участь голови й представники 45 українських громад, а також представники 11 європейських муніципалітетів, міжнародних організацій та українського уряду, серед яких заступник начальника Гірської міської військової адміністрації з економічних питань та розвитку інфраструктури Ірина Бєліцька. До участі також долучилися спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій.

15:27:22 29.11.2023

«Чому громадянам варто працювати з адвокатами»

Спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації взяли участь у онлайн-вебінарі «Чому громадянам варто працювати з адвокатами» на базі Платформи «Сільський розвиток: земельні відносини».

08:44:33 29.11.2023

«Агровиробництво та сільський розвиток: пріоритети під час підготовчого етапу вступу до ЄС. Практичні аспекти для фермерів»

Спеціалісти відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірськоі міської військової адміністрації взяли участь у навчально-інформаційному заході «Агровиробництво та сільський розвиток: пріоритети під час підготовчого етапу вступу до ЄС. Практичні аспекти для фермерів».

17:12:23 28.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь