Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Земельні відносини

В Україні буде реалізовано пілотний проєкт масової оцінки земель

Уряд України на засіданні 13 жовтня погодив пропозицію Міністерства аграрної політики та продовольства і Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру стосовно реалізації пілотного проєкту щодо проведення масової оцінки земель. Про це повідомляє АПК-Інформ з посиланням на Telegram-канал представника КМУ у Верховній Раді України Тараса Мельничука. «Затверджено Порядок реалізації пілотного проєкту, що визначає механізм реалізації пілотного проєкту з метою напрацювання правових, технічних та технологічних інструментів проведення та запровадження масової оцінки земель, а також забезпечення відкритого доступу до результатів такої оцінки», - зазначив він. Також Т. Мельничук додав, що реалізація вказаного проєкту передбачається протягом наступних 11 місяців

11:30:57 23.10.2023

Спадкові права дитини

Дитина є таким суб’єктом спадкового права, якого оберігає законодавець. Незалежно від того, який правовий статус має дитина, живе вона в сім’ї чи народжена жінкою поза шлюбом.

15:42:28 20.10.2023

Відповідальність за знищення межових знаків

Законом України «Про землеустрій» передбачено під час складання документації (технічної щодо встановлення меж або проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки) зазначати відомості про встановлені межові знаки.

15:37:09 20.10.2023

Геопростір 2023

Вчора працівники відділу земельних ресурсів, розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій Гірської міської військової адміністрації взяли участь онлайн у Міжнародній науково-практичній конференції «Геопростір 2023».

17:19:07 18.10.2023

Перехід права на оренду земельної ділянки

Перехід права на оренду земельної ділянки визначено ст. 7 Закону України "Про оренду землі". Право на оренду земельної ділянки переходить після смерті фізичної особи - орендаря, якщо інше не передбачено договором оренди, до спадкоємців, а в разі їх відмови чи відсутності таких спадкоємців - до осіб, які використовували цю земельну ділянку рази з орендарем і виявили бажання стати орендарями в разі, якщо це не суперечить вимогам Земельного кодексу України та цього Закону.

19:38:02 17.10.2023

Оренда невитребуваних (нерозподілених) паїв: через земельні торги чи ні?

Закон України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" містить два поняття "невитребувана земельна частка (пай)" та "нерозподілена земельна ділянка".

19:35:19 17.10.2023

Оренда землі: як правильно укласти договір

Досить часто власники земельних паїв підписують шаблонні договори оренди землі, не знаючи їх юридичних наслідків. Тому розповідаємо про укладання та внесення змін до договору оренди землі.

11:38:51 12.10.2023

Поділ земельного паю між спадкоємцями

Більшість земельних часток (паїв) на даний момент вже розподілені, виділені в натурі і поділені, зокрема між спадкоємцями . Розпаювання земель розпочалося в 1995 році і за задумом законодавця повинно закінчитись 1 січня 2025 року – строку, до закінчення якого власники та спадкоємці, які не встигли оформити право власності на земельну ділянку, що походить від  невитребуваної земельної частки (паю),вважатимуться такими, що відмовилися право власності на земельну ділянку.

14:36:51 10.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь