Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Служба у справах дітей

Кожна дитина мріє виховуватися у родині, де вона отримає турботу, безпеку, всебічні можливості для соціалізації, спілкування та розвиток життєво важливих навичок.

Ефективною формою надання такої допомоги дітям є, зокрема, створення дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ).

10:30:53 24.01.2024

«Оцінка сімейної ситуації та житлово-побутових умов і підготовка кандидатів у патронатні вихователі та добровільні помічники»

Спеціалісти служби у справах дітей Гірської міської військової адміністрації долучилися до вебінару «Оцінка сімейної ситуації та житлово-побутових умов і підготовка кандидатів у патронатні вихователі та добровільні помічники».

11:36:33 23.01.2024

Усвідомити, що психіка похитнулася, і вказати на це самому собі буває доволі складно. Та все ж ми помічаємо власну розгубленість чи бажання кричати й трощити все навколо через якусь дрібницю. Ми розуміємо, що щось не так, бо ми — дорослі.

Тепер уявіть дитину, яка отримує той самий спектр емоцій, але не розуміє, що це і що з цим робити. Вона нервує, дратується, погано спить, втрачає апетит, а батьки нерідко списують це на чергову вікову кризу або невиспаність. Та зволікати не варто.

11:00:26 18.01.2024

З чого розпочати, якщо ви вирішили подарувати дитині, що позбавлена батьківської турботи люблячу сім’ю? На цьому етапі може виникнути безліч запитань та упереджень, які можуть відтермінувати зустріч дитини зі своїми майбутніми батьками. 

Довідник «Кроки до дитини» призначений стати надійним помічником для тих, хто хоче більше дізнатися про різні форми виховання, отримати додаткову підтримку під час проходження курсу навчання та зробити свій шлях до дитини виваженим і обізнаним. 

10:59:17 18.01.2024

Тисячі дітей в Україні щороку потребують тимчасового та подальшого сімейного влаштування. Найчастіше — це родини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Проте, якщо їм вчасно допомогти, підтримати батьків, то є шанс зберегти сім’ю для дитини.    Саме для цього в Україні з’явився патронат над дитиною. В 2009-му році Міжнародна благодійна організація Partnership for Every Child / Кожній дитині започаткувала послугу.

11:01:53 10.01.2024

30 календарних днів від народження дитини є у батьків, щоби подати заяву про отримання «пакунка малюка» до органів соцзахисту населення чи ЦНАПу за місцем проживання

Зазвичай бебі-бокс видають у пологовому будинку, проте його можна отримати пізніше. Зробити це можуть не тільки біологічні батьки, а й усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.

07:55:37 04.01.2024

Важливо розуміти, що для українських дітей війна стала частиною їхнього життя.

Деякі події можуть серйозно травмувати їх, особливо, якщо вони стосуються вимушеного переїзду з рідної домівки, страху за власне та життя своїх рідних, а також переживань через невідомість майбутнього. 

08:17:56 26.12.2023

Держава гарантує допомогу для одиноких матерів, батьків або усиновлювачів, які не перебувають у шлюбі. Також особи, у яких в документі про народження дитини відсутній запис про батька чи матір, можуть отримати фінансову допомогу. 

 Ця допомога надається в розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу.    Якою є максимальна сума такої підтримки?   Для дітей віком до 6 років – 2 272 грн.   Віком від 6 до 18 років  – 2 833 грн. Віком від 18 до 23 років (якщо вони навчаються) – 2 684 грн.    В пості зібрано перелік документів, які необхідно подати разом із заявою до органу соціального захисту населення або ЦНАПу за місцем проживання для отримання грошової допомоги.   

13:18:43 25.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь