A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Служба у справах дітей

Діти з раннього віку виявляють неабияку допитливість до навколишнього світу та людей, які їх оточують.

Все частіше у громадських місцях чи навіть у шкільному середовищі вони можуть зустрічати людей, які користуються протезами та кріслами колісними, спілкуються жестовою мовою чи пересуваються за допомогою тростини. 

09:53:20 26.03.2024

Хибні фрази, які ми чули з дитинства.

Ваша самоцінність не залежить від думки інших. А соромитися свого «Я» через можливість комусь не сподобатися – не має сенсу. Навіть якщо всі довкола кажуть «не виділяйся». Навіть якщо ці слова лунають із вуст рідних. Не всі установки від батьків та родичів, що закладаються нам із дитинства, є правильними. 

09:48:29 25.03.2024

У період масових ракетних загроз та обстрілів по всій території України, діти переживають складні емоційні стани, які можуть суттєво впливати на їх психічний стан.  

Це нормальна реакція на стресову ситуацію, і важливо, щоб батьки були чутливі до потреб своїх дітей. В такі моменти не забувайте виявляти розуміння, любов та турботу, сприяючи їхньому емоційному комфорту, будучи опорою для них, а також навчаючи контролювати свої емоції.  

09:45:30 25.03.2024

Позитивне батьківство — спосіб виховання, коли батьки ставлять на перше місце здорові стосунки з дітьми. Вони не тільки навчають дисципліні, але й розвивають у дітей самостійність та повагу до інших.

Дослідження доводять, що позитивне батьківство: Налаштовує дітей на успіх. Діти краще навчаються, мають менше проблем з поведінкою та психічним здоров’ям.  Допомагає розвитку мозку дитини. Нейробіологи виявили, що позитивне батьківство допомагає краще працювати мозку дитини, зокрема відділів, пов’язаних з емоціями та пізнанням Налаштовує на щасливе і здорове доросле життя. Гарвардські вчені виявили, що позитивне батьківство має довгострокові переваги, зокрема покращення стосунків, психічного здоров’я та благополуччя у дорослому віці.

09:37:59 25.03.2024

Масовані російські атаки продовжуються, наші міста щоденно потерпають від обстрілів, які несуть руйнації та втрати. 

Втрата близької людини завжди супроводжується психологічними переживаннями. Але як діяти, коли смерть рідного переживає дитина? В умовах війни діти зіштовхуються з багатьма страшними ситуаціями, включаючи втрату.

09:33:55 25.03.2024

Як в Україні стати прийомним батьком чи матір’ю

Прийомна сім’я – це подружжя або окрема особа, які добровільно за плату взяли на виховання і спільне проживання від 1 до 4 дітей. Про це нагадали на сайті громадської спілки «Українська мережа за права дитини», яка є багаторічним партнером Мінреінтеграції.

07:47:54 21.03.2024

В умовах воєнного стану важливо приділяти увагу психологічному стану дітей, особливо тих, хто зазнав втрати близької людини.

Часто діти та підлітки відчувають провину за те, що не запобігли трагедії або смерті, і у них можуть з’являтися думки про помсту. Однак, більшість таких реакцій є нормальними після травматичної події, і з часом вплив цих симптомів знижується. 

11:50:01 20.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь