A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Служба у справах дітей

Як в Україні стати прийомним батьком чи матір’ю

Прийомна сім’я – це подружжя або окрема особа, які добровільно за плату взяли на виховання і спільне проживання від 1 до 4 дітей. Про це нагадали на сайті громадської спілки «Українська мережа за права дитини», яка є багаторічним партнером Мінреінтеграції.

11:43:18 20.03.2024

Повідомте про контент із сексуальним насильством над дітьми: портал StopCrime

Побачили фото чи відео, на якому зображено сексуальне насилля над дитиною? Повідомте про це онлайн. Щоб запобігти випадкам сексуальних злочинів над дітьми, спільно з Департаментом кіберполіції та ВГО «Магнолія» запустили проєкт StopCrime.

10:10:32 06.03.2024

Найбільше від війни страждають діти. Повітряні тривоги, навчання у бомбосховищах, вибухи, переїзди у нові міста і втрата звичного кола спілкування – усе це дуже сильно впливає на дітей.

І їхні реакції на такий стрес важко передбачити. Хтось стає надто емоційним, агресивним, хтось, навпаки, завмирає і замикається в собі. 

10:05:24 06.03.2024

Зростання рівня тривожності та стресу є характерним для підліткового віку, особливо в умовах війни, коли збільшується обсяг викликів і переживань

Внаслідок чого у підлітків з’являється ще більше прагнення до незалежності та відсутності контролю з боку дорослих, що може призводити до ускладнення спілкування між батьками та дітьми.    Важливо розуміти, що підлітки потребують підтримки як однолітків, так і дорослих, але вони часто можуть відчувати страх, що їхні почуття будуть знецінені. 

10:02:38 06.03.2024

Родина, в якій любові вистачає на всіх, — саме цим є дитячий будинок сімейного типу. У одній такій родині зростає від п’яти прийомних дітей, а загалом може бути до десяти дітей разом з рідними.

Назва “ДБСТ” може створювати враження, що діти виховуються у справжньому дитбудинку, і стигматизувати їх. То, можливо, час називати ДБСТ великими прийомними сім’ями?

10:00:26 06.03.2024

Чи знали ви, що у випадках, коли вчасно не оформляють батьківство, дитину можуть позбавити певних прав та пільг

 У таких ситуаціях дитина може втратити можливість отримувати гарантовані соціальні виплати, повʼязані зі статусом батька, включаючи державну підтримку після його смерті або загибелі, зокрема під час виконання військового обов’язку. 

09:58:10 06.03.2024

Розповідаємо про те, що варто пам’ятати всім, хто розглядає можливість стати батьками для дітей, які чекають на свою сім’ю, адже кожна дитина – це унікальний індивідуальний світ, який потребує вашої любові та розуміння. 

За інформацією від обласних та Київської міської служб у справах дітей, в Україні налічується 13 338 дітей, які залишились без батьківського піклування з початку повномасштабного вторгнення, включаючи 1 759 дітей, що втратили батьків через воєнні дії. Наразі важливо забезпечити цим дітям родинне оточення або середовище, що максимально наближене до сімейного. 

09:53:24 04.03.2024

Періоди повітряних тривог можуть бути важкими як для дорослих, так і дітей. Проте, цей час, проведений разом, може стати корисним для відволікання від стресового стану і відчуття напруги.

А деякі ігри, такі як гра зі словами або головоломки, можуть сприяти розвитку мовлення, уваги та креативного мислення у дітей. 

09:50:42 04.03.2024

Говорити про ментальне здоров’я соромно для 44% молоді в різних країнах світу, зокрема й в Україні. Ще 38% вважають, що такі розмови занадто схвилювали б їхню сім’ю та друзів. 

Такими були результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення третього Саміту перших леді та джентльменів.Summit of First Ladies and Gentlemen  Ідеться про молодь 13–24 років.

09:48:20 04.03.2024

«Розвінчуємо поширені міфи про усиновлення»

Сьогодні спеціалісти служби у справах дітей Гірської міської військової адміністрації долучилися до онлайн-заходу з теми: «Розвінчуємо поширені міфи про усиновлення».

16:39:25 29.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь