Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Служба у справах дітей

Часто постраждалі особи відчувають себе самотніми у цих ситуаціях, вважаючи проблему «марною» або «приватною справою». Однак толерування насильства, його замовчування та, як наслідок, безкарність породжує ще більше випадків протиправної поведінки. 

Перш за все, постраждалій особі необхідно звернутися до головного суб’єкта з протидії домашньому насильству – Національної поліції України. Правоохоронці складають протокол, який надалі передається до суду. Після розгляду справи та винесення вироку, кривдника буде притягнуто до адміністративної відповідальності. 

12:27:15 30.11.2023

Фізичне та сексуальне насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найбільш чутливих і гострих проблем, що потребує своєчасного реагування та підтримки від кваліфікованих фахівців. 

Втім, насилля може проявлятися не лише у застосуванні фізичної сили та чинитися ворогом, воно не обирає вік та стать, і може будь-де спіткати кожного із нас. 

12:23:46 30.11.2023

У будь-який час дня або ночі можуть залунати повітряна тривога, робота ППО чи звуки вибухів. Існує хибна думка, що дітям не потрібно пояснювати, що відбувається, а достатньо просто їх відволікти та сказати «не бійся». Насправді дітям важливі і поясне

Аби підтримати дитину та допомогти їй впоратися зі страхом вибухів, дитяча психологиня Світлана Ройз радить діяти за певним алгоритмом. Про це нижче у пості

12:16:03 30.11.2023

Вирішили прийняти дитину у родину або лише замислюєтеся про це? Цей шлях починається з доброти й любові, а ще – зі служби у справах дітей (ССД) за вашим місцем проживання!

Саме туди у першу чергу звертаються майбутні усиновлювачі, опікуни й піклувальники, прийомні батьки й батьки-вихователі. 

12:08:20 30.11.2023

Знову день тривожних новин? Але спробуємо зупинити тривогу, що ходить по колу в голові і не приносить жодної користі. «Дістанемо» її із себе, роздивимося та покладемо поряд.

У вправі «Книжка з малюнком» можна малювати уявно (закривши очі), а можна й по-справжньому. Головне, щоб ви відчули, як гнітючі переживання відділяються від інших ваших думок.

10:18:55 23.11.2023

Як захистити дитину від кібербулінгу

У соціальних мережах діти можуть наразитися на цькування від однолітків. Така форма агресії отримала назву кібербулінг. Тож наводимо кілька порад, як діяти батькам у таких випадках.

08:02:12 23.11.2023

20 листопада відзначається ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ – день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день: - 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини.  - 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.   З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

11:28:43 20.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь