A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Служба у справах дітей

«Розвінчуємо поширені міфи про усиновлення»

Сьогодні спеціалісти служби у справах дітей Гірської міської військової адміністрації долучилися до онлайн-заходу з теми: «Розвінчуємо поширені міфи про усиновлення».

16:39:25 29.02.2024

Міністерство соціальної політики України інформує

Міністерство соціальної політики України інформує, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 09.02.2024 № 136 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 р. № 204 та зупинення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2023 р. № 1048” (далі – постанова), якою, зокрема врегульовано питання продовження реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюкаˮ у 2024 році.

10:57:37 23.02.2024

 Держава надає підтримку дітям і студентам, які є внутрішньо переміщеними особами, гарантуючи їм право на пільги під час навчання в освітніх закладах, включаючи безкоштовне харчування та забезпечення оздоровчого відпочинку. 

Для отримання детальної інформації про наявні пільги батькам та студентам варто звернутися до адміністрації навчального закладу. Крім того, дізнатися більше про можливості оздоровлення дітей можна у представників органів місцевого самоврядування, профспілок або  благодійних організацій за місцем проживання. 

09:43:21 16.02.2024

Національне законодавство передбачає процедуру встановлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

З початку збройної агресії, дитинство українських дітей знищує ворог. Ще зовсім у юному віці, діти втрачають своїх рідних, домівки та відчуття безпеки. Вони можуть стати свідками або потерпілими від насильства, отримуючи фізичні та психологічні травми. 

09:40:44 16.02.2024

Під час навчального процесу кожна дитина може зіткнутися з булінгом. Досить часто для цього достатньо чимось відрізнятися від оточуючих – своїм зовнішнім виглядом, захопленнями або бажанням відстоювати особисті кордони.  

Однак, такі випадки можуть суттєво погіршити психоемоційний стан дитини, призвести до застосування насильства чи спричинити схильність до самогубства, що робить їх особливо вразливими при взаємодії з оточуючими. 

09:36:33 16.02.2024

Пам’ятаймо, що батьки дітей з інвалідністю не потребують особливого ставлення чи специфічного спілкування. Вони такі ж батьки, як усі інші. 

Будьмо добрішими, чуйнішими, відкриваймося до спілкування та навчаймося одне в одного бути сучасними мамами й татами. Прийняття кожного таким, який він є, лиш допоможе розвіяти хибні уявлення про дітей з інвалідністю та їхніх батьків. 

09:25:18 16.02.2024

Для сучасного підлітка важливо бути завжди на зв’язку, дізнаватись новини про друзів і події в світі, ділитись емоціями в соціальних мережах.

Та у віртуальному просторі трапляються ситуації невиправданої агресії, образливі коментарі в пабліках, ігнорування в чатах, повідомлення з погрозами. Іноді можна це видалити, заблокувати кривдника, вимкнути телефон і займатися іншими справами. 

09:03:59 09.02.2024

У 2023 році на порталі Дія стали доступними чотири види соціальної допомоги:

при усиновленні дитини – для батьків, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування; людині, яка доглядає за хворою дитиною, якій не встановлено інвалідність; людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, яка призначається на весь час інвалідності;  на дитину одинокій матері або батьку – для одиноких усиновлювачів чи одиноких матерів або батьків, які не перебувають у шлюбі;

10:41:40 07.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь