Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Охорона здоров'я

Хто і коли може призначати антидепресанти, і чому приймати їх – не прояв слабкості

Якщо сильно болить зуб, уже немає бажання «перечекати, що само мине», й ми йдемо до стоматолога. Приймання антибіотика за призначенням лікаря після видалення зуба – також не викликає заперечень. Поратися з можливою інфекцією самостійно чи перетерпіти гарячку вольовим зусиллям пацієнти не хочуть – і правильно роблять. Та коли йдеться про психічне здоров’я й антидепресанти – теж хвороби та ліки – починаються складнощі. Хтось вперто не хоче йти до лікаря, хтось чинить спротив ідеї «пити препарати, що діють на мозок». Тож розберімося, хто і коли може призначити антидепресанти, чому інколи без них не впоратися, і чому їх пити – не страшно.

12:22:47 07.10.2023

Як проводити первинну обробку ран

В умовах воєнної агресії ризик поранення є дуже високим. Якою має бути послідовність дій у разі отримання колотої, різаної чи вогнепальної рани кінцівок?

12:21:24 07.10.2023

Надлишкова вага у дітей. Як розрахувати масу тіла та чому це важливо?

Надлишкова вага у дітей та підлітків – проблема, що має непокоїти як батьків, так і лікарів. Все частіше зайві кілограми стають причиною появи проблем, які раніше вважалися проблемами дорослих: цукровий діабет, високий тиск тощо. Крім того, надлишкова вага у більшості випадків впливає на самооцінку, може призвести до підвищення тривожності і навіть – розвитку депресії.

12:10:28 07.10.2023

Як оцінити власну вагу і що робити, коли вона є надмірною

Надмірна вага і високий відсоток жирової тканини в організмі доволі небезпечні й підвищують ризик виникнення проблем зі здоровʼям. Для оцінювання ваги й пов’язаних із нею ризиків разом з іншими обстеженнями використовують вимірювання індексу маси тіла (ІМТ) та обхвату талії. Це краще зробити у вашого сімейного лікаря: він з огляду на всі чинники зможе провести комплексну оцінку вашого здоров’я і допомогти в разі потреби.

12:08:37 07.10.2023

Міністерство охорони здоров'я України: лише кожен 50-й випадок психічних розладів є діагностованим в Україні

Причина – українці рідко звертаються до спеціалістів, боячись стигматизації або не маючи достатньої кількості знань, вважаючи, що з ними «не відбувається нічого серйозного». Це – результати дослідження британської компанії Alligators Digital, проведене в серпні цього року на замовлення @Третього саміту перших леді та джентльменів (Summit of First Ladies and Gentlemen).

11:14:04 03.10.2023

ЯК ЗАПОБІГТИ ХВОРОБІ АЛЬЦГЕЙМЕРА: 7 КОРИСНИХ ПОРАД

Хвороба Альцгеймера – це набутий розлад інтелекту. Хвороба супроводжується поступовим та стійким зниженням інтелектуальної мозкової діяльності. Людина втрачає раніше засвоєні навички та знання і не в змозі засвоювати нові. Хворі не можуть вести повноцінний спосіб життя і виконувати навіть елементарні побутові завдання.

20:01:44 30.09.2023

СПОЖИВАННЯ ГРИБІВ: 10 ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ

Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України. На території нашої країни росте майже 2000видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.

19:59:29 30.09.2023

Вакцинація від грипу поступає в аптеки

Державний контроль якості вже пройшла одна з вакцин проти грипу. Це чотиривалентна інактивована вакцина корейського виробництва. 114 600 доз вакцини (серія Q60223033) отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів та надходять у продаж до аптек.

19:55:03 30.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь