Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Охорона здоров'я

Емоційне вигорання батьків: як попередити

Батьківство це не лише про стан радості та піднесення. Це також велика відповідальність, яка потребує значних зусиль та емоційного ресурсу. Природно, що процес виховання та постійний догляд за дітьми здатні викликати у батьків втому, спустошення і психологічну відстороненість.

16:51:46 02.04.2024

Ти як?

Дай знати близькій людині, що можна не відповідати стандартними «добре», «норм», «ок». Бо ти поруч, можеш та хочеш — вислухати, підтримати, допомогти.

11:22:36 01.04.2024

До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?

Зазвичай, щоб потрапити на безоплатну консультацію до лікаря-спеціаліста, потрібно мати електронне направлення. Але деяких фахівців можна звернутись навіть без направлення, і цей візит покриє Програма медичних гарантій.

07:54:30 29.03.2024

Ти як?

Доглядати поранених ветеранів — важка місія, яка зазвичай лягає на плечі рідних та близьких. Вони постійно перебувають поруч із ними у лікарнях, центрах реабілітації чи вдома. Вони беруть на себе догляд, фізичну й психологічну підтримку, а ще — купу бюрократичних питань. Водночас виконують хатні справи, виховують дітей і працюють.

08:06:47 26.03.2024

Ти як?

Ми можемо очікувати, що з приходом весни усе “розквітне”: не тільки на вулиці, але й настрій. Але може статися навпаки: відомо, що організм людей по-різному адаптується до змін погоди. І прихід нового сезону дійсно впливає на наше ментальне здоров’я. Тому, навіть якщо сонце вже б’є променями в вікно, бути не в доброму гуморі навесні – нормально.

08:15:44 22.03.2024

Ти як?

Нерідко, щоб підтримати людину в скорботі, ми намагаємося прискорити процес горювання, заперечити переживання або заспокоїти фразами на кшталт «Втрати роблять нас сильнішими». Проте це так не працює.

14:37:44 20.03.2024

Чи є мамографія безкоштовною?

Національна служба здоров’я України продовжує тему боротьби з раком молочної залози. Сьогодні розбиваємо міф про мамографію. Є поширена думка, що Програма медичних гарантій покриває мамографію лише для жінок після 40 років. Це зовсім не так. Зазвичай мамографію грудних залоз призначають жінкам після 40 років. Але якщо пацієнтка не досягла зазначеного віку і лікар вбачає потребу у такому дослідженні - лікар виписує направлення на обстеження молочних залоз. У такому разі пацієнтка з направленням може зробити мамографію безоплатно. Але в тих медичних закладах, які надають послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Перед тим як йти на діагностику, потрібно зателефонувати і уточнити, чи є в медичному закладі необхідне обладнання і лікар-рентгенолог. Якщо медичний заклад має договір за пакетом і “Мамографія”, і “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах” - тоді мамограф в такій лікарні точно є. Зверніть увагу. Якщо пацієнтка прагне пройти обстеження самостійно, не маючи на це рекомендацій та направлення лікаря, то це можна зробити за власні гроші. Радимо здійснювати платіж через офіційні канали оплати за офіційно встановленими в лікарні тарифами.

14:11:44 20.03.2024

Ти як?

Перш ніж хвилюватися через нестачу мотивації, варто спитати себе про причини, дати чесну відповідь і прийняти її. Прийняти себе.

14:45:26 14.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь