Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Охорона здоров'я

Гарячі лінії Уряду допомагають. МОЗ

В Міністерстві охорони здоров’я наразі функціонують 3 гарячих лінії, на які можуть звертатися громадяни, щоб отримати інформацію з актуальних питань.

16:07:03 02.09.2023

Безкоштовні ліки та медична допомога для ВПО: як отримати

Наразі в Україні діє спрощений доступ громадян до первинної медичної допомоги. Внутрішні переселенці можуть бути прийняті у будь-якому медзакладі, якщо він здатен забезпечити необхідне лікування. Також ВПО мають право на безкоштовні ліки при перебуванні у стаціонарі або в межах програми «Доступні ліки».

07:11:55 01.09.2023

І планові, і невідкладні операції - безоплатні

Стосовно операцій побутує кілька міфів. Наприклад, це стосується того, що безоплатні лише невідкладні оперативні втручання, а планові - лише за гроші. Також існують міфи, що безоплатні операції проведуть лише для військових. Або - чим складніша операція - тим більше грошей пацієнтові потрібно заплатити. Наголошуємо: вся ця інформація не відповідає дійсності. Тепер офіційно. 

12:04:42 27.08.2023

Сучасний смартфон не є обов’язковою умовою для отримання е-рецепту

Найпопулярніший міф - ті, хто не мають смартфону, а користується стареньким кнопковим мобільним телефоном, не зможуть отримати електронний рецепт. Це - неправда. Адже е-рецепт не є якимось складним зображенням. Це - звичайне смс-повідомлення з е-рецептом надходить на будь-який мобільний телефон, як кнопковий, так і смартфон. Смс містить номер електронного рецепту, який власне і потрібен фармацевту. 

12:03:48 27.08.2023

Оновлено перелік лікарських засобів та медвиробів, які підлягають реімбурсації

Оновлено перелік лікарських засобів та медвиробів, які підлягають реімбурсації. Відповідний наказ "Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року" опубліковано на сайті МОЗ. 

11:53:55 27.08.2023

Яка психологічна та психіатрична допомога безоплатна?

Кожен українець та українка можуть отримати як психологічну, так і психіатричну допомогу безоплатно за Програмою медичних гарантій. Розповідаємо, яка різниця між цими напрямками, яку саме психологічну та психіатричну допомогу покриває Програма медичних гарантій та як шукати потрібні медичні заклади. 

11:45:01 27.08.2023

В Україну доставили 240 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту

Поліомієліт — це небезпечне захворювання, яке спричиняє поліовірус. Він вражає нервову систему та може призвести до невиліковного паралічу та летальних випадків. Поліомієліт входить в 10 вакцинокерованих захворювань, щеплення проти яких внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Вони є безоплатними.

20:46:43 14.08.2023

«Неопалимі»: як працює проєкт з естетичної медицини травмованих на війні

Громадська організація “Український Волонтерський Центр” спільно з Асоціацією фахівців естетичної медицини Центральної та Східної Європи реалізує проєкт Неопалимі. Це - національного масштабу реабілітаційна програма, що займається лікуванням деформаційної травми, опіків та рубців, для людей, що отримали поранення внаслідок війні.

15:13:55 01.08.2023

Коли і від чого вакцинуватися?

Війна змусила нас спускатися у сховища і перебувати у місцях скупчення людей, збільшила ризик поранень та контакту з кров’ю інших, усе це наблизило до нас інфекційні хвороби, зокрема ті, яким можна запобігти вакцинацією.

16:22:49 21.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь