Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Охорона здоров'я

Сімейний лікар, терапевт або педіатр є найкращими помічниками для дорослих та дітей, аби дбати про власне здоров’я

Саме на первинній ланці пацієнти можуть отримувати медичні послуги від діагностики та профілактики найпоширеніших захворювань, консультації з різноманітних питань щодо здорового способу життя, рецепти на ліки від багатьох хронічних захворювань. Для цього у Програмі медичних гарантій передбачено пакет “Первинна медична допомога”.

16:06:58 27.04.2023

З 24 квітня в Україні проходить Всесвітній тиждень імунізації. У ці дні на сторінках Міністерство охорони здоров'я України триває інформаційна кампанія щодо щеплень

VoxCheck та проект USAID Ukraine - USAID Україна “Підтримка реформи охорони здоров’я” долучаються до інформкампанії з нагоди Всесвітнього тижня імунізації та розвіюють багаторічні міфи про щеплення. Бережіть себе та вацинуйтеся!

11:57:29 27.04.2023

Студентів-медиків залучатимуть до надання медичної допомоги під час надзвичайних ситуацій

Уряд постановою КМУ від 21 квітня 2023 року затвердив Порядок  залучення до надання медичної допомоги фармацевтичних працівників, здобувачів вищої освіти 4—6 років навчання за спеціальностями галузі знань 22 “Охорона здоров’я”, молодших спеціалістів з медичною освітою, лікарів-інтернів та лікарів-спеціалістів без вимог щодо атестації на присвоєння чи підтвердження кваліфікаційної категорії на період встановлення карантину, запровадження надзвичайної ситуації, надзвичайного або воєнного стану

12:09:07 26.04.2023

Як отримати ліки за електронним рецептом?

Ми всі вже звикли до «Дії» і того, що паспорт і водійське посвідчення більше не потрібно возити з собою – тепер документи завжди поруч – лише за декілька кліків на телефоні.

10:57:10 27.03.2023

Всесвітній день боротьби з туберкульозом

Щороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ця дата обрана не випадково, адже в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування від туберкульозу.

09:10:27 24.03.2023

Доступні ліки: які медичні препарати можна отримати безоплатно або з частковою оплатою

В Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки». Вона працює для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, з хронічними хворобами нижніх дихальних шляхів, цукровим діабетом II типу, цукровим діабетом I типу, нецукровим діабетом, з хворобою Паркінсона, з розладами поведінки і психіки, епілепсією, для імуносупресивної терапії у післяопераційний період з трансплантації.

10:03:50 18.03.2023

За підсумками 2022 року рівень охоплення щепленнями в Україні залишається нижчим за рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров’я

За 2022 рік однорічні діти охоплені вакциною дозою КПК на рівні 74,1%, вакциною проти дифтерії, кашлюку і правця — на 72,9%, вакциною проти гепатиту В — на 62,4%, вакциною проти туберкульозу — на 71%, вакциною проти поліомієліту — на 68.9%, а вакциною проти гемофільної інфекції — на 69.8%.

10:31:23 13.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь