Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Освіта

Кожна дитина має конституційне право на освіту

І щоб забезпечити рівні права у здобутті освіти, у групах або класах може працювати асистент вихователя/вчителя. Це педагогічний працівник, якого призначає керівник закладу освіти. Асистент допомагає вихователю або вчителю організовувати інклюзивне освітнє середовище.

13:15:50 23.04.2024

Проведено освітянську нараду з директорами закладів освіти і культури громади

Сьогодні заступник начальника Гірської міської військової адміністрації з соціальних питань Інна Деміденко провела чергову нараду з керівниками закладів освіти та культури громади

14:27:30 18.04.2024

Як має працювати комісія з розгляду випадку булінгу в закладі освіти

Якщо керівник закладу освіти отримав заяву або повідомлення про випадок булінгу – він зобов’язаний скликати в закладі освіти засідання комісії з розгляду випадку булінгу. Це встановлює пункт 2 розділу 2 Порядку реагування на випадки булінгу (цькування). Таку комісію керівник скликає не пізніше ніж упродовж трьох робочих днів з дня отримання заяви або повідомлення про булінг. Служба освітнього омбудсмена рекомендує учасникам освітнього процесу повідомляти про булінг письмовою заявою, а не усно. Це сприятиме об’єктивнішій роботі комісії та допоможе зібрати факти й докази для подальшого розслідування відповідними органами. 

09:11:55 18.04.2024

Вітаємо переможницю

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді у лютому-квітні 2024 року проводив конкурс есе патріотично-громадянської тематики «Єднанням сильні!». Провідною цьогорічного есе-роздуму була ідея: «Діти хочуть щастя!».

10:47:41 16.04.2024

Освітяни Гірської громади взяли участь у роботі обласної науково-практичної конференції

Освітяни Гірської громади взяли участь у роботі обласної науково-практичної конференції «Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи», яка відбулась 11 квітня 2024 року.

13:00:32 12.04.2024

Як правильно говорити з дитиною про інвалідність

Попри те, що Україна вже багато років поспіль розвиває інклюзивність, українцям досі “незручно” говорити на такі теми. Особливо, батьки не знають, як правильно пояснити дитині, чому людина з інвалідністю чи втратила кінцівку.Як правильно говорити з дитиною про інвалідність.

16:01:50 11.04.2024

МОН запрошує освітян на онлайн-вебінар «Ефективне впровадження та використання платформи Всеукраїнська школа онлайн»

Під час заходу ви дізнаєтеся про можливості платформи, додаткові функції та оновлення. А також — як ефективно використовувати платформу в освітньому процесі та власноруч створювати цифровий контент.

07:36:07 11.04.2024

МОН і ЮНІСЕФ запустили вайбер-канал про дошкілля

Міністерство освіти і науки України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) запустили вайбер-канал «НУМО для дошкілля». Мета каналу — створити спільноту освітян дошкілля та сприяти важливим змінам у сфері промоції дошкілля, розвитку безпечного та інклюзивного середовища, а також підвищення кваліфікації. 

11:44:11 10.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь