A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Соціальний захист населення

Ти як?

Турбота про ментальне здоровʼя — це не тільки про психологів і терапію, це й про любов до себе та час для себе. Ми звикли відкладати це на міфічне «потім», але ще не пізно позбутися поганої звички.

15:49:21 26.02.2024

Ти як?

     На війні, кажуть ветерани, все чітко і зрозуміло: є свої і вороги, є "чорне" і "біле", є накази і конкретні задачі. У цивільному житті, яке для них іноді починається з чистого аркуша, постійно змінюються події, щось виходить з ладу, ламаються плани, а люди підводять. Це дратує і вибиває з колії, до того ж часто спрацьовує загострене почуття справедливості, яке посилює негативні емоції.       Цивільним важко зрозуміти, через що проходять військові і ветерани, і чому іноді мирне життя для них стає ще більшим випробуванням, ніж бойовий досвід. Чому знайома людина стала такою закритою? Чому агресує, чому відмовляється від допомоги? Ми можемо цього не розуміти, але проявити емпатію — нам під силу.        Згадуємо, що може вирізняти людину з бойовим досвідом і як пояснити ті чи інші особливості її поведінки.

09:19:56 24.02.2024

Проведено нараду соціального спрямування на тему "Зміст та основні заходи послуги "Соціальна інтеграція та реінтеграція"

Сьогодні заступником начальника  Гірської міської військової адміністрації з соціальних питань Інною Деміденко проведено нараду соціального спрямування з працівниками соціальної сфери на тему: «Зміст та основні заходи  послуги  «Соціальна інтеграція та реінтеграція».

15:13:34 23.02.2024

Ти як?

Навʼязливі думки про щось погане чи обтяжливі спогади — теж привід звернутися до спеціаліста або сімейного лікаря, який пройшов навчання за програмою ВООЗ mhGAP. Особливо, якщо вони виснажують уже тривалий час.

11:17:32 22.02.2024

Протезування в Україні безоплатне для всіх, хто цього потребує. Держава оплачує встановлення якісних протезів, їх обслуговування та ремонт

Шлях пацієнта з ампутацією до отримання протезу нелегкий. Кожній людині важко прийняти той факт, що життя невідворотно змінилося, що треба звикати до нового життя.

09:54:38 21.02.2024

Ти як?

Щоб бути норм, треба звикнути, що деякі речі — теж норм, і не варто їх соромитися. Бережіть себе.

17:41:43 20.02.2024

Міністерство соціальної політики України інформує

Міністерство соціальної політики України інформує, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 09.02.2024 № 136 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України, визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2022 р. № 204 та зупинення дії деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2023 р. № 1048” (далі – постанова), якою, зокрема врегульовано питання продовження реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюкаˮ у 2024 році.

15:51:46 20.02.2024

Наприкінці січня Кабінет Міністрів України продовжив до 1 березня 2024 року виплати для внутрішньо переміщених осіб

Отже, всі переселенці, що отримують виплати зараз, автоматично отримуватимуть їх до весни. Після цього – деяким категоріям виплати буде продовжено автоматично ще упродовж 6 місяців. Частині переселенців – за додатковим зверненням.

11:34:57 18.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь