A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Екологія

Україна рухається до циркулярної економіки: реформа управління відходами набирає обертів

Про досягнення реформи та наступні кроки в її реалізації говорили учасники панелі «Реформа управління відходами як підґрунтя запровадження кругової економіки» на Міжнародному форумі «United for Nature. Agenda for Ukraine».

09:36:54 05.02.2024

Боротьба зі зміною клімату вимагає радикального скорочення використання пластику

Боротьба зі зміною клімату потребує радикального скорочення виробництва, використання та утилізації пластику, адже ця галузь створює 2 мільярди тонн викидів парникових газів – близько 3,4% всіх антропогенних викидів.

09:35:08 05.02.2024

Національна система торгівлі викидами в пілотному режимі запрацює у 2025 році, – Руслан Стрілець

Національна система торгівлі викидами в пілотному режимі запрацює у 2025 році, натомість цьогоріч в Україні повноцінно запустять систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Наразі Міндовкілля дооцифровує останній важливий її елемент – це подання звітності операторами установок. Про це на Міжнародному довкіллєвому форумі “United for Nature. Agenda for Ukraine” заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Це вже другий Форум під парасолькою United for Nature. Перший проводили торік у жовтні Міндовкілля спільно з Офісом Генпрокурора. 

10:21:20 01.02.2024

Команда Міндовкілля обговорила зі стейкхолдерами розвиток України в сфері зміни клімату

За словами заступниці Міністра Вікторії Киреєвої в цьому році ми маємо ухвалити проєкт Закону України “Про основні засади державної кліматичної політики”, проєкт Стратегії формування та реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2035 року та операційний план до неї. 

10:17:36 26.01.2024

Реформа Держекоінспекції – один із пріоритетів на 2024 рік – Стрілець

Реформа Державної екологічної інспекції України – один із пріоритетів на 2024 рік. Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець заявив на підсумковій нараді Державної екологічної інспекції у Хмельницькому.

10:10:04 26.01.2024

Екокомітет та міжнародні партнери обговорили кроки до зеленого відновлення України

Керівники парламентського екологічного комітету обговорили з представниками міжнародних організацій координацію учасників зеленого відновлення України у створенні міжнародної платформи Green Recovery Platform.

08:16:17 26.01.2024

Швеція готова сприяти реалізації реформи управління відходами в Україні

Обмін досвідом та практичні рішення у сфері управління відходами стали темою воркшопу, організованого Міндовкіллям спільно з Урядом Швеції. Серед учасників заходу –  міжнародні фахівців, які безпосередньо розробляли та втілюють шведську систему управління відходами, а також представники українських органів місцевої влади.

15:58:35 24.01.2024

Невидима загроза: як пил PM2,5 впливає на здоровʼя людей

Забруднення повітря твердими частинками РМ2,5 та РМ10, тобто пилом, є серйозною проблемою, яка впливає на здоров'я людей і тварин. Хоча такий пил є природним явищем, однак завдяки антропогенному впливу понад 99,9% людей на планеті дихає повітрям з перевищеним вмістом твердих часток PM2,5.

09:57:35 24.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь