Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Великий бізнес в Україні готовий працювати за європейськими правилами: Міндовкілля запускає експериментальний проєкт із розширеної відповідальності виробника

Дата: 05.09.2024 11:53
Кількість переглядів: 34

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з бізнес-спільнотою та органами місцевого самоврядування готує до запуску експериментальний проєкт, що передбачає впровадження системи розширеної відповідальності виробника (РВВ) в Україні. Про це домовилося Міндовкілля під час зустрічі з компаніями-членами Європейської Бізнес Асоціації.

Проєкт націлений на випробування нових підходів до управління відходами, включаючи упаковку, електронне та електричне обладнання, батарейки та інші категорії. РВВ передбачає, що виробники нестимуть відповідальність за збір, переробку та утилізацію продукції після її використання споживачем. Наразі проєкт реалізується на добровільній основі, що дозволить виробникам випробувати нову систему та отримати необхідний досвід для подальшої роботи за європейськими стандартами.

Представники крупного бізнесу в Україні вже висловили готовність до запровадження нових екологічних стандартів, враховуючи впровадження системи збирання та переробки упаковки. Під час зустрічі вони надали ряд пропозицій та застережень, які на їх думку, варто врахувати при запуску такого пілотного проєкту.

Тож, за результатами зустрічі домовились, що Асоціація консолідує пропозиції від бізнес-спільноти до пілотного проєкту та надасть їх Міндовкілля для подальшого врахування при доопрацюванні проєкту постанови Уряду про реалізацію експериментального проєкту у сфері поводження з різними типами відходів, зокрема – відходами упаковки, електронного та електричного обладнання, батарейок, тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь