«Особливості організації харчування в укриттях, розташованих у закладах освіти»
Днями спеціалісти відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської військової адміністрації взяли участь у вебінарі «Особливості організації харчування в укриттях, розташованих у закладах освіти».
Під час заходу учасники обговорили особливості виконання вимог харчового законодавства для громадського харчування під час перебування в укриттях. Ознайомилися з методами планування харчування з урахуванням обмежених ресурсів, таких як, доступ до продуктів тривалого зберігання, води та базового кухонного обладнання.
Увагу учасників також було зосереджено на забезпеченні логістики продуктів та води в укриття, дотриманні гігієнічних стандартів при зберіганні, приготуванні та роздачі їжі в укритті в умовах обмежених ресурсів та простору, вмінні швидко адаптувати плани харчування до зміни обставин в умовах кризи, враховуючи обмежені ресурси та непередбачувані ситуації.
Окремо розглядалося питання посилення спроможності закладів освіти впроваджувати та підтримувати систему НАССР.
Захід проведено Міністерством аграрної політики України спільно з EU4SaferFood, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Командою реформи шкільного харчування з метою підвищення поінформованості відповідальних осіб за організацію харчування в закладах освіти щодо впровадження, застосування та підтримки дієвості системи НАССР.