Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Боронячи Україну, загинув наш земляк...

Дата: 12.08.2022 11:24
Кількість переглядів: 21

Ключка Віталій Володимирович народився 03 листопада 1976 року в смт Тошківка Попаснянського району Луганської області. Навчався в Тошківській середній школі. Після закінчення школи працював на шахті «Тошківська» учнем електрослюсаря.

Призваний у Національну гвардію, прослужив 1,5 роки на посаді гранатометника, кулеметника та спеціаліста зі стрілецької зброї. Був заступником командира взводу. Демобілізувався у військовому званні сержанта; повернувся додому в Тошківку й знову пішов працювати на шахту. У 1990-ті перевівся у Тошківську пожежну частину та працював на посаді пожежника. Зазнав травми на роботі і був комісований за станом здоров'я, отримавши групу інвалідності. Повернувся до праці на шахту «Тошківська» роздавальником вибухових матеріалів. 2009 року одружився, в 2011 році у родини народився син. Робив «євроремонти», черга на його послуги була розписана на місяці наперед.

2015 року добровільно мобілізований; призваний до лав ЗСУ. Після навчання в учбовій частині, направлений до добровольчого батальйону ЗСУ «Донбас Україна» на посаді старшого сержанту, головного сержанту взводу охорони.

Воював в Кримському Луганської області, після ротації та відпочинку – в смт Мар'їнка Донецької області. У березні-квітні 2016 року лікувався у шпиталі, 15 квітня повернувся до підрозділу.

У Віталія була можливість комісуватися або залишитись при штабі, він цього не зробив, категорично відмовився та продовжив боронити Батьківщину.

Демобілізація мала відбутися у вересні 2016 року. Проте, він хотів підписати контракт та залишитись на фронті. У перших числах серпня 2016-го брав участь у бою з терористами.

25 серпня 2016 року його життя трагічно обірвалося вранці поблизу міста Мар'їнка Донецької області під час обстрілу з СПГ терористами позицій підрозділу. Коли розпочався обстріл, Віталій загнав усіх молодих вояків у бліндаж, а сам залишився на позиції. Граната прилетіла саме туди, де він знаходився.

Похований в смт Тошківка Луганської області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь