Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Словаччина готується постачати Україні електроенергію в осінньо-зимовий період

Дата: 04.07.2024 14:23
Кількість переглядів: 33

Словаччина готується постачати Україні електроенергію в осінньо-зимовий період

Словаччина готується постачати Україні електроенергію в осінньо-зимовий період

Братислава від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну поставила Києву 40 тис. кВт/год електроенергії і готується це робити й надалі у складний для України осінньо-зимовий період.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у четвер у Варшаві заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні.

“Ми - значний партнер України у питанні постачання електроенергії. Він початку воєнного конфлікту Словаччина поставила до України понад 40 тис. кВт год електроенергії, що певним чином призвело до стабілізації енергосистеми України. Ми готуємося на осінньо-зимовий сезон, який імовірно буде критичним для України”, - сказав Пеллегріні.

Він підкреслив, що запевнив президента Польщі в тому, що Словаччина має “такий же погляд на неспровоковану агресію Росії”.

“Словаччина не визнає ані анексії Криму, ані зміни кордонів, що відбувається силою з порушенням усіх міжнародних норм”, - наголосив словацький президент.

Він зауважив, що, хоча Братиславу “часто представляють іншим чином”, вона “виконує багато роботи в цьому питанні” (щодо підтримки України – ред.). Зокрема, за його словами, Словаччина задіяла свої державні компанії чи компанії з державним капіталом до збільшення військової продукції.

Як повідомлялося, Пеллегріні нещодавно переміг у президентських виборах і 15 червня офіційно склав присягу президента країни. Це перший візит політика як президента до Польщі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь