Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Україна сьогодні імпортує 33 231 МВт-годин електроенергії

Дата: 30.06.2024 15:13
Кількість переглядів: 50

Україна сьогодні імпортує 33 231 МВт-годин електроенергії

Україна сьогодні імпортує 33 231 МВт-годин електроенергії

На неділю, 30 червня, прогнозується імпорт електроенергії 33 231 МВт/год, експорту не передбачається.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Минулої доби Україна на запит Польщі отримувала надлишки електроенергії з енергосистеми цієї країни. Сьогодні також здійснюється отримання надлишків електроенергії з енергосистеми Польщі.

У суботу, 29 червня, графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформація буде оновленоа.

Як підкреслили в Міненерго, основна причина обмежень – атаки росіян на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак.

У міністерстві закликали споживачів у ті години, коли є електроенергія, споживати її відповідально. Це посилить стійкість енергосистеми.

У суботу, 29 червня, через обстріл у Донецькій області була знеструмлена підстанція, а також приєднані до неї побутові споживачі та шахта. В цей момент на шахті перебувало 53 людини, їх вивели на поверхню. Усіх споживачів заживлено.

Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу споруди одного з об’єктів генерації регіону поранення отримала працівниця. Її доставлено до лікарні.

Також через обстріл на одній із шахт сталася пожежа у виробничих приміщеннях, яку вже ліквідували.

У Київській області відключалась високовольтна повітряна лінія. Її включили в роботу. Причина відключення – пошкодження на ділянці, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування).

Також на Київщині відключалась повітряна лінія оператора системи розподілу. В результаті знеструмилась підстанція, внаслідок чого на залізниці були збої в русі поїздів. Усі споживачі заживлені.

У Дніпропетровській області відключалась повітряна лінія. В результаті знеструмлювалась абонентська підстанція та приєднаний до неї промисловий споживач. Споживача заживлено.

Сьогодні зранку у Волинській області відключалась повітряна лінія оператора системи розподілу. Знеструмилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі. Всіх заживлено.

У Львівській області на шахті “Відродження” ДП “Львіввугілля” під дією гірничого тиску сталось обрушення порід покрівлі на шахті. У момент аварії у шахті перебували 63 гірники. Смертельних травм зазнали машиніст гірничих виїмкових машин Андрій Кончук та виконувач обов’язків майстра гірничого дільниці з видобутку вугілля Володимир Макогін. Гірничорятувальники підняли тіло Макогона на поверхню о 17:45, Кончука – о 22:53. Обставини трагедії з’ясовуються.

В Україні станом на ранок 30 червня внаслідок російських обстрілів залишаються без світла споживачі у семи областях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь