Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Діалоговий захід з питань освіти

Дата: 21.06.2024 12:12
Кількість переглядів: 69

Вчора спеціалісти відділу освіти, культури, молоді та спорту Гірської міської військової адміністрації взяли участь у діалоговому заході з питань освіти на тему «Законодавчі новації, пов’язані з ухваленням Закону України «Про дошкільну освіту», та практичні аспекти його імплементації».

Під час заходу були розглянуті новації та нормотворчі кроки імплементації Закону України «Про дошкільну освіту», який Верховна Рада України ухвалила на пленарному засіданні 06 червня 2024 року.

Новий закон «Про дошкільну освіту» враховує світовий досвід та євроінтеграційні вимоги, а його метою є поліпшення умов праці для вихователів та розширення прав батьків. Зокрема, засновникам надано право встановлювати вищі посадові оклади, доплати, надбавки та додаткові винагороди та прописаний обов’язок забезпечити педагогів ігровими, дидактичними, матеріально-технічними ресурсами.

Батькам закон гарантує права на територіальну доступність дошкільних закладів, на формування індивідуальної освітньої траєкторії для дитини, право вибору форми здобуття дошкільної освіти та право на педагогічну підтримку.

Документ унормовує розширені форми здобуття освіти (очна, мережева, дистанційна) та нові типи: мобільний, сімейний, мінісадок, центр педагогічного партнерства.

Учасники були ознайомлені з досвідом співпраці Житомирської міської ради з навколишніми територіальними громадами у питанні відшкодування витрат за надання освітніх послуг та особливостями впровадження оновленого Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку, вихованців та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 (у редакції від 05.09.2023 № 985).

Захід організовано і проведено Асоціацією міст України за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь