Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Ворог тисне на Покровському напрямку і активізувався на Торецькому

Дата: 18.06.2024 23:37
Кількість переглядів: 42

Ворог тисне на Покровському напрямку і активізувався на Торецькому

Ворог тисне на Покровському напрямку і активізувався на Торецькому

ДАНІ ГЕНШТАБУ

На фронті від початку доби відбулося вже 86 бойових зіткнень, після тривалого затишшя армія РФ активізувалася на Торецькому напрямку й почала одразу п’ять штурмових дій.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:00 вівторка, 18 червня. 

«Українські воїни мужньо відбивають атаки ворога. Працюють наша розвідка, артилерія, авіація, безпілотні системи», - наголосили у Генштабі.

Підрозділи авіації та ракетних військ і артилерії Сил оборони України завдали ударів по п’яти районах зосередження особового складу росіян, двох пунктах управління, одному командно-спостережному пункту, двох засобах ППО.

На Харківському напрямку тривають два бойові зіткнення в районі Вовчанська.

Протягом дня загальні втрати армії РФ тут складають 105 осіб (безповоротні та санітарні). Також знищено один ворожий танк, одну БМП, дві артсистеми, вісім одиниць автомобільної техніки та одну – спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку зафіксовані дев’ять ворожих спроб вклинитися в українські оборонні рубежі. Триває відбиття двох штурмів у районах населених пунктів Синьківка і Берестове.

На Лиманському напрямку відбувається ще одне боєзіткнення поблизу Тернів, а загальна кількість ворожих штурмових дій зросла до 11.

На Сіверському напрямку війська РФ вдавалися до штурмових дій 14 разів. Триває бій поблизу населеного пункту Спірне.

На Краматорському напрямку ворог не полишає спроб покращити своє положення в мікрорайоні Новий міста Часів Яр, там триває бойове зіткнення.

На Торецькому напрямку російські загарбники активізувалися та почали одразу п’ять штурмових дій – у районах населених пунктів Нью-Йорк, Північне та Південне. «Сили оборони України контролюють ситуацію та дають відсіч агресору», - зауважили у Генштабі.

На Покровському напрямку армія РФ виявляє найбільшу активність. Кількість бойових зіткнень з початку доби зросла до 26. Триває відбиття 12 атак російських війск, зокрема в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Новоселівка Перша та Сокіл.

На Курахівському напрямку загарбники вже чотири рази здійснювали штурмові спроби на локації Красногорівки, два бойові зіткнення ще тривають.

На Времівському напрямку українські воїни відбивають атаку російських військ у районі Урожайного.

За даними Генштабу, нових артилерійських ударів із території Росії зазнали прикордонні населені пункти Сумської області. Так, село Тур’я було обстріляне з напрямку Графовка (РФ), Вовківка і Ходине – зі Старої Миколаївки (РФ), Сидорівка – з боку Поповки (РФ).

На решті напрямків обстановка залишається без суттєвих змін.

На Луганщині армія Російської Федерації посилює атаки, щоб вийти на кордони області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь