Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Представники бізнесу обговорили практичні аспекти оцінки впливу на довкілля на зустрічі з Міндовкілля

Дата: 18.06.2024 14:56
Кількість переглядів: 37

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України провело зустріч для представників бізнесу, присвячену обговоренню роботи нового Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля (ОВД) та підготовки звітів з ОВД. Понад 100 учасників долучились до  заходу, який мав на меті пояснити найбільш поширені питання, що виникають при здійсненні процедури ОВД.

На зустрічі детально розглядалися питання, пов’язані з користуванням новим Реєстром у процесі подачі документів для отримання висновку з ОВД та підготовки матеріалів звіту. Зокрема, були обговорені такі аспекти:

  1. Розпочаті та нові справи в Реєстрі: Представники бізнесу дізналися, як розпочати нову справу з ОВД з подання повідомлення про плановану діяльність або продовжити вже розпочату в старому реєстрі справу.
  2. Основні проблеми та помилки при подачі документів: Обговорювалися типові проблеми, такі як неправильне підключення контактних даних, некоректний опис технічних або територіальних альтернатив, та неправильне визначення категорії планованої діяльності.
  3. Оприлюднення документації: Учасники зустрічі ознайомилися з вимогами до розміщення повідомлень та оголошень у публічних місцях або друкованих медіа, а також особливостями заповнення електронних форм документів про плановану діяльність та оформлення фотодоказів розміщення повідомлень.
  4. Як користуватися модулем укладання договорів оферти: Було роз’яснено способи укладання таких договорів та платіжних доручень, а також узгодження дат громадських слухань.
  5. Оформлення звіту з оцінки впливу на довкілля: Особливу увагу було приділено вимогам до звіту, включаючи проведення досліджень та здійснення розрахунків ймовірних впливів на довкілля, підписання звітів з ОВД авторами, визначення конфіденційної інформації, а також розміщення звіту в органах місцевого самоврядування для належного інформування громадськості.

Нагадаємо, з 29 грудня 2023 року набули чинності зміни у сфері оцінки впливу на довкілля відповідно до Закону України від 13.07.2023 № 3227-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь