Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Представники Групи Світового банку продовжують консультації щодо реформування житлової політики в Україні

Дата: 04.06.2024 13:47
Кількість переглядів: 38

Серед основних напрямків подальшої співпраці — підтримка Уряду в підготовці Державної житлової стратегії України. 

Реформа житлової політики зазначена і в глобальному Плані України для реалізації програми допомоги Європейського Союзу “Ukraine Facility”.  

«Ми побачили позитивне схвалення запропонованих напрямів реформи житлової політики, які відображені в законопроекті “Про основні засади житлової політики”. Отримані пропозиції, після декількох сесій широкого публічного обговорення, були уважно досліджені і опрацьовані для можливості максимального врахування. Сьогодні ми маємо дійсно якісний законопроект, який відповідає Європейським стандартам та задекларованим міжнародними актами принципам сталого розвитку» — відзначила заступниця Міністра  розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська.

Зазначені зміни розроблялися за сприянням та безпосередньої участі експертів та консультантів Управління верховного комісара ООН у справах біженців, Європейської економічної комісії ООН, Норвезької ради у справах біженців, Міжнародної організації з міграції, Офісу Ради Європи в Україні, Європейського Інвестиційного Банку, Світового банку, Європейської комісії, а також за участі представників громадських організацій. 

Розробка проекту Закону «Про основні засади житлової політики» — початок оновлення житлового законодавства та реформування житлово-комунальної сфери.  

Міністерство розвитку громад територій та інфраструктури України, як центральний орган виконавчої влади відповідальний за формування державної житлової політики,  також працює над створенням Міжвідомчої робочої групи з розробки Державної житлової стратегії. Ця стратегія, зокрема, передбачає розробку ще двох законопроектів: 

  • про внесення змін Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» або нової його редакції;

  • про управління житловими фондами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь