Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Напрацювання міжнародних партнерських зв'язків продовжується

Дата: 26.01.2024 13:48
Кількість переглядів: 81

З початком активних бойових дій на території Луганської області, одним із пріоритетних напрямків роботи Гірської міської військової адміністрації стало розширення кола партнерів, залучення донорів, різних благодійних та громадських організацій для підтримки внутрішньо переміщених осіб, військових частин Збройних Сил України, підрозділів забезпечення Сил Оборони України тощо.

Так, одним із таких партнерів став Інститут міста Львівської міської ради. У рамках спільної роботи Гірською міською військовою адміністрацією підписано меморандум щодо співпраці та обміну досвідом, розробки та участі в програмах для відновлення та відбудови України, а також налагодження міжнародних стосунків.

Завдяки співпраці з Геленою Пайонкевич, Тетяною Хабібрахмановою, Остапом Процик, Світланою Бліновою, Гірська громада долучилася до проєкту Cities 4 Cities, за підсумком чого був створений профіль громади на платформі цього проєкту.

Крім того, представники військової адміністрації були запрошені на заходи у Вроцлаві для комунікації з міжнародними партнерами, взяли участь у форумі «EU-Ukrein Municipal Partnership in Wojnowice» м. Вроцлав, Польша, який був спрямований на розвиток партнерства між муніципалітетами України та ЄС.

Результатом участі у форумі «EU-Ukrein Municipal Partnership in Wojnowice» м. Вроцлав стало знайомство з Henning Witzel. Досягнута домовленість щодо видання статті про громаду у журналі Німецького видавництва «WIR kommunalen» (березень 2023 року) і запрошення начальника Гірської міської військової адміністрації Олексія Бабченка до участі у нетворкінговій поїздці до Берліна у червні 2023 року для зустрічі з представниками Мережі молодих німецьких мерів. Метою зустрічі стало налагодження довготермінового партнерства. Наступним результатом зустрічі у Берліні було запрошення очільника Гірської громади у липні 2023 року до міста Зіндельфінген, Німеччина для отримання пожежної техніки (2 одиниці).

Подія відбулася завдяки платформі «CITIES 4 CITIES UNITED 4 UKRAINE» та в рамках проєкту міста Зіндельфінген PHOENIX4UA. Одним з багатьох заходів цієї платформи є проходження онлайн-курсу «Міжнародна співпраця для громад» з 15 по 19 січня, в якому взяли участь спеціалісти Гірської міської військової адміністрація: Ірина Бєліцька, Марина Кравцова та Юлія Біла.

Тож робота продовжується, нові проєкти розроблюються, партнери залучаються.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь