Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Захищаючи Батьківщину, загинув Герой України із міста Золоте Максим Стрижак

Дата: 19.12.2023 09:05
Кількість переглядів: 90

17 років свого життя Максим присвятив захисту кордону нашої країни. З 2020 року проходив службу у відділі прикордонної служби «Золоте», який знаходився на лінії розмежування першого оборонного рубіжу, та безпосередньо брав участь у проведені заходів із забезпечення нацоборони і відсічі збройної агресії росії в Луганській області.

Прикордонник зустрів тривожну лютневу ніч з 23 на 24 лютого 2022 року на службі. Не вагаючись він встав на захист рідної країни, і з того часу безперервно виконував бойові завдання з оборони Батьківщини.

З 28 лютого 2022 року військовослужбовець брав участь у боях в районі н.п. Кремінна, де тривали тяжкі бої.

09 березня 2022 року майстер-сержант Стрижак з побратимами боронили н.п. Житлівка Кремінської громади. О 12:00 противник розпочав артилерійську підготовку наступу на позиції наших оборонців. Під час обстрілу піхота противника перейшла в наступ та зайшла в населений пункт. Наші захисники перейшли до оборони та вступили в бій з ворожою навалою, знищивши під час бою до 100 осіб піхоти противника. Наступ було зупинено.

З грудня 2022 року Максим Іванович продовжував у складі свого підрозділу мужньо та героїчно виконувати бойові завдання у складі відділу прикордонної служби №1 з оборони міста-фортеці Бахмут Донецької області.

06 січня 2023 року в районі н.п. Підгородне Бахмутського району Донецької області Максим зі своїми побратимами з мужністю та самовідданістю прийняли бій. У ході бою прикордонник отримав осколкове поранення та був евакуйований до стабілізаційного пункту. Керуючись патріотичними почуттями та незважаючи на ризик для власного життя, 14 січня 2023 року повернувся на поле бою.

15 січня 2023 року наші воїни витримали та відбили напад окупантів у стрілецькому бою, але, на жаль, майстер-сержант Стрижак Максим Іванович отримав поранення несумісне з життям. Він загинув справжнім Героєм, захищаючи рідну землю.

Указом Президента України від 23.08.2023 №507/2023 за здійснення особистих героїчних вчинків, відвагу і самовідданість, виявлені під час виконання завдань з охорони та оборони державного кордону України, старший майстер-сержант Стрижак Максим Іванович посмертно отримав звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота зірка».

Важко сприймати смерть наших захисників. Ще важче знайти слова втіхи й підтримки для рідних, близьких та знайомих загиблого. Це невимовний біль та непоправна втрата, яку не пробачимо окупанту і ніколи не забудемо. Вічна слава і пам'ять нашому Герою!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь