Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Щодо продажу на торгах ділянок, конфіскованих за рішенням суду у власність держави

Дата: 18.12.2023 20:12
Кількість переглядів: 57

Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо продажу на земельних торгах земельних ділянок, конфіскованих за рішенням суду у власність держави», метою якого є врегулювання питання забезпечення виконання Держгеокадастром вимог статті 145 Земельного кодексу України в частині продажу на земельних торгах земельних ділянок, які були конфісковані за рішенням суду, якщо відповідно до закону власники земельних ділянок зобов’язані їх відчужити протягом певного строку, але земельні ділянки не були відчужені ними протягом такого строку, та удосконалення процедури подання позовів про конфіскацію земельних ділянок у випадках, передбачених Земельним кодексом України.

 

Зокрема, відповідно до проекту, позов про конфіскацію земельної ділянки подається до суду центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин. Конфіскована за рішенням суду у власність держави земельна ділянка підлягає продажу на земельних торгах. Кошти від продажу на земельних торгах земельної ділянки, конфіскованої за рішенням суду у власність держави, виплачуються її колишньому власнику, крім випадку визначеного абзацом другим цієї частини. Якщо колишній власник є особою, пов’язаною з державою-агресором, то кошти від продажу на земельних торгах земельної ділянки, конфіскованої за рішенням суду у власність держави, зараховуються до Державного бюджету України.

Подання позовної заяви, апеляційної чи касаційної скарги до суду органом, що здійснює державний контроль за використанням та охороною земель, у справах про конфіскацію земельної ділянки, звільняється від сплати судового збору.

Також проектом вносяться зміни до Закону України «Про оцінку земель» та ЗУ «Про державний контроль за використанням та охороною земель».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь