Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Скільки землі відчужували та спадкували українці протягом останніх років?

Дата: 08.11.2023 13:02
Кількість переглядів: 70

Майже півмільйона гектарів землі було відчужено з моменту відкриття ринку землі. З них за два роки, станом на вересень 2023, за договорами купівлі-продажу було продано 365 тисяч га.

В якій області земля була найдорожчою?

За два роки найбільшу кількість земельних угідь було передано у спадщину — 828 тисяч га. А загалом за весь період відкритого ринку землі було відчужено 448 тисяч га.

Більш ніж половина від загального обсягу була продана протягом перших 8 місяців, до початку повномасштабного вторгнення — 203 тисячі га. Певне пожвавлення на ринку спостерігалось з лютого 2023 року, натомість влітку зафіксовано падіння кількості як за кількістю угод, так й за площею проданих угідь. Ймовірно, це пов’язано з очікуваннями щодо розширення кола покупців землі — зокрема, з 2024 року купувати землю зможуть й юридичні особи.

Загалом, середня площа угоди «купівлі-продажу» складає 2,20 гектари. Водночас ​​середня ціна угоди — інформація про які наявна у базі моніторинга земельних відносин — становить 39-45 тис грн. Найдешевшою за весь час з моменту відкриття ринку стала земля на Херсонщині — 23 тисячі грн за гектар. А найдорожчі угіддя виявились на Львівщині — 132 тисячі грн за гектар.

Джерело: Закон і Бізнес


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь