Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Міндовкілля виступило з ініціативою зменшити податкове навантаження на заповідні установи: Уряд погодив відповідний законопроект

Дата: 03.11.2023 13:59
Кількість переглядів: 95

Кабінет Міністрів України схвалив законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення ставки податку на землю для установ природно-заповідного фонду.

Не більше 0,1% від нормативної грошової оцінки – таку ставку податку на землю для установ ПЗФ передбачає законопроєкт. Його схвалення у 2024 році дозволить вже у 2025 році зменшити податкове навантаження на заповідні установи та державний бюджет.

На сьогодні нормативна грошова оцінка земель ПЗФ є однією з найвищих, а розмір земельного податку визначається рішенням територіальної громади і коливається від 0 до 5%. Так, один гектар заповідних земель у середньому оцінюється у 158 тис. гривень. Це майже в чотири рази вище, ніж ціна одного гектара ріллі - 27,5 тис. гривень.

Приміром, якщо всі територіальні громади встановлять максимальну ставку податку - 3%, установи ПЗФ у рік мають сплатити понад 2 млрд. гривень податку. Сума з кожним роком зростатиме через проведення щорічної індексації.

На цей рік у бюджеті передбачено майже 79 млн грн для сплати земельного податку. Це 56% від потреби, тож установи ПЗФ перебувають під постійним тиском податкової відповідальності.

За словами першого заступника Міністра Олександра Краснолуцького, Міндовкілля виступило з ініціативою зменшити максимальний поріг ставки земельного податку, щоб унормувати податкове навантаження на природоохоронні території.

За матеріалами Міндовкілля: http://surl.li/ehzru


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь