Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Проведено чергове робоче засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації

Дата: 15.09.2023 19:10
Кількість переглядів: 81

Заступник начальника Гірської міської військової адміністрації з економічних питань та розвитку інфраструктури Ірина Бєліцька взяла участь у черговому робочому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації

У засіданні, присвяченому обговоренню зовнішніх зносин як інструменту взаємодії, взяли участь також і представники Посольства Королівства Швеції.

Зовнішні зносини стали важливим аспектом для України та особливо для Луганської області. Завдяки активній підтримці з боку міжнародних партнерів, вдалося вирішити низку проблем, пов'язаних із внутрішньо переміщеними особами, а також забезпечити необхідну гуманітарну допомогу.

Наразі формування зовнішніх зносин залишається ключовим завданням для Луганської області, оскільки попереду відновлення повноцінного життя територій після деокупації.

Владислав Філатов, представник Посольства Королівства Швеції в Україні, програмний координатор наголосив, що Королівство Швеції є активними донором України, зокрема регіонів, а також розповів про можливості та перспективи підтримки Королівства Швеції в Україні.

Під час засідання пан Владислав зазначив, що Швеція:

надалі підтримуватиме реформу децентралізації, зокрема на деокупованих регіонах;

планує реалізувати проєкт, частиною якого може стати Луганська область, це зможе збільшити спроможність регіонів, забезпечити допомогу в різних сферах, зокрема освітній.

готова надати технічні засоби, зокрема для роботи громад;

формує стратегію розвитку України, яка розрахована на 4,5 роки, бюджетом на 520 млн. євро (фокуси програм стратегій розвитку: децентралізація, збільшення спроможностей державного та міського управління тощо)

фокусується на програмах щодо охорони довкілля, зокрема для деокупованих територій;

спрямована допомогти з покращенням ситуації з відходами в Україні, зокрема Луганська область може стати учасницею програм, які будуть допомагати розбудовувати політику управління відходами на рівні громад;

працює над комплексним підходом щодо відновлення Луганщини (відновлення шкіл, дитячих садочків, будівництво укриттів в школах тощо).

Голова Луганської обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор висловив вдячність Королівству Швеції за підтримку та взаємодію. Наголосив на важливості зовнішніх зносин для Луганщини: «Ми повинні підійти до моменту деокупації з програмами та проєктами, щоб потім їх реалізувати за короткий термін».

Зустріч проведено в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь