Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

У МОН розробили цифрові освітні ресурси — «Оновлена інформатика — IT-студії»

Дата: 30.08.2023 10:26
Кількість переглядів: 60

Цифрова грамотність, окрема платформа для навчання та поради від ІТ-експертів — тепер на уроках інформатики.

Міністерство освіти і науки України разом з Міністерство цифрової трансформації України розробили цифрові освітні ресурси — «Оновлена інформатика — IT-студії». І вже у вересні презентують матеріали для директорів освітніх закладів, учителів, батьків та учнів.

З вересня 2022 року до серпня 2023 року тривав пілот проєкту «Оновлена інформатика — IT-студії». Його результати високо оцінили як вчителі, так і учні. А з вересня матеріали будуть доступними для всіх закладів загальної середньої освіти.

Освітні ресурси розмістять в окремому розділі платформи «Дія.Освіта». Це й інтерактивні вправи, тестові та практичні завдання, проєктні роботи, а також матеріали від Code.Org і відео з експертами-практиками. З ними учні працюватимуть в окремому інтерфейсі й засвоюватимуть набуті навички практично. На платформі вчителі зможуть давати й оцінювати завдання, формувати траєкторію навчання та спілкуватися з учнями, а батьки — відстежувати успішність дитини.

Освітні ресурси ІТ-студій можна використовувати для школярів різного віку і для будь-якої модельної програми інформатики. А щоб їх успішно впровадити в освітній процес, експерти підготували рекомендації для вчителів.

Інформацію про проєкт оновлюватимуть тут — https://osvita.diia.gov.ua/it-studios

Проєкт реалізується з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства освіти і науки України в межах програми EU4DigitalUA, яку фінансує Європейський Союз.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь