Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Комплексна послуга єМалятко змінила статус з експериментального проєкту на постійну держпослугу

Дата: 25.08.2023 10:24
Кількість переглядів: 34

Розповідаємо, як працює цифровізація. Часто послуги та документи Дії спочатку проходять як експеримент на рівні нормативно-правової бази. Потім Уряд дивиться на результати і визнає експеримент успішним або ні.

єМалятко — це успішний експеримент. Сьогодні Уряд ухвалив відповідну постанову. Цифри говорять самі за себе! За 2 роки існування послуги отримали 400+ тисяч заяв про швидку й зручну реєстрацію малюків. 

Чому це круто  
До впровадження єМалятко, щоб отримати 9 держпослуг, батьки збирали довідки та витрачали до 10 днів. З послугою на порталі Дія процес займає всього кілька хвилин. 

Також +4 послуги комплексу єМалятко тепер стали обов’язковими:
державна реєстрація народження та визначення походження дитини
реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків
внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому
внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я (крім випадку, коли щодо дитини судом ухвалене рішення про встановлення факту народження дитини)

Цифровізовані й щасливі 

Послугу реалізовано Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерство юстиції України, Міністерство соціальної політики України, Міністерство охорони здоров'я України, Державна міграційна служба України, Державна податкова служба України за підтримки швейцарсько-української Програма EGAP, що виконується Фонд Східна Європа, естонської Академії електронного врядування EGA в межах проєкту Egov4Ukraine, що виконувався в межах програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, EU4PAR, SURGe за підтримки Уряду Канади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь