Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Лише година вашого часу на тиждень може змінити життя дитини. Йдеться про наставництво для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Дата: 25.08.2023 10:00
Кількість переглядів: 64

Якщо хочете допомогти підліткам у закладі, то наставництво може стати одним з варіантів. З ключових вимог – відвідувати дитину бодай раз на тиждень. 

Чому це важливо? 

Діти у закладах не мають того, кому могли б довіритися; розповісти, що турбує або із ким порадитися. А після виходу з інтернату – вони не вміють вести побут, готувати їжу, робити покупки й розпоряджатися грошима. 

Часто не знають, ким хочуть стати і як цього досягти. А наставник – це такий дорослий друг, може підготувати їх до самостійного життя. 

Що робить наставник?

Наставник – це не родич, вчитель чи спонсор. Це авторитетний товариш, який може вислухати, зацікавити, бути прикладом.

 «Важливо, щоб наставник не перейняв на себе батьківські ролі», – підкреслює заступниця директора з реалізації програм Партнерства «Кожній дитині» Зінаїда Кияниця. «Наставництво регулюється низкою нормативно-правових актів, котрі визначають, хто і за яких умов може бути наставником. Для цього необхідно пройти спеціальний курс підготовки, укласти договір із закладом, де дитина виховується та центром соціальних служб. І головне – отримати згоду самої дитини. 

Майбутній  наставник має бути чесним і  пояснити, що  він готовий бути  другом, бо має трохи більший життєвий досвід – і   готовий ним ділитися та надавати підтримку. І що  дружба – не обов’язково на все життя, адже обставини складаються по-різному».

АлеІ ми не втомлюємося про таке говорити – гармонійний розвиток дитини, її щасливе майбутнє – це, передусім, про родину. Тільки любляча сімʼя може дати усе, аби щасливе майбутнє стало реальністю. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь