Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Проведено чергове робоче засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації

Дата: 18.08.2023 23:33
Кількість переглядів: 127

У засіданні, присвяченому обговоренню розвитку міжрегіонального та міжмуніципального співробітництва, взяли участь представники України, Польщі та Албанії. До участі також були запрошені заступник начальника Гірської міської військової адміністрації з економічних питань та розвитку інфраструктури Ірина Бєліцька та працівники відділу економіки установи.

«Це співробітництво є одним із найважливіших у період відновлення. Треба накопичувати засоби матеріальні, вчитися один в одного, як робити ті чи інші речі, щоб застосувати їх на нашій території після деокупації», - зазначив голова обласної державної - начальник військової адміністрації Артем Лисогор.

Під час обговорення майбутнього співробітництва Почесний консул Республіки Албанія в Україні Шахін Анвер огли Омаров наголосив, що Албанія готова підтримувати дипломатичні відносини з Луганщиною.

Водночас заступниця директора Канцелярії Маршалка Люблінського воєводства Республіки Польща Ізабелла Щесна-Ковальчик закцентувала увагу, що між Україною та Польщею триває активна співпраця, зокрема Польща та Луганщина має понад 20 років спільного партнерства. Тому досвід Республіки Польща в напрямку розвитку міжрегіонального та міжмуніципального співробітництва може бути корисним для українських громад.

Варто зазначити, що Луганська облдержадміністрація уклала 7 міжрегіональних угод про співробітництво: з Польщею, Болгарією, Францією, Австрією та іншими країнами світу. Триває підготовка до співпраці з Албанією. А громади мають 5 угод про співпрацю напряму з муніципалітетами Польщі та Литви.

У межах засідання представники Кремінської МВА та Старобільської МВА презентували успішні кейси міжмуніципального співробітництва Луганської області.

Зустріч проведено в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь