Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Фермерські господарства зможуть отримувати через ДАР допомогу на усі землі у складі ФГ

Дата: 03.08.2023 17:43
Кількість переглядів: 132

У ДАР додано функцію приєднання до кабінету фермерського господарства земель громадян України — членів ФГ. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Новий функціонал дозволить фермерським господарствам отримувати через Державний аграрний реєстр допомогу на усі землі у складі ФГ, зокрема ті, що належать громадянам — членам фермерського господарства на праві власності, користування.

Приєднання ділянок відбувається за таким алгоритмом:

  • Представник ФГ як юридичної особи або ФОП — засновник СФГ скеровують через ДАР запит на приєднання відповідних земельних ділянок до фізичних осіб, вказавши ІПН громадянина, ділянки від якого він хоче приєднати до кабінету ФГ, а також додавши документи, що підтверджують право користування цими ділянками — Статут або Договір про створення фермерського господарства
  • Другий крок — підтвердження у кабінеті ДАР запиту на боці фізичної особи, яка має на праві власності або користування запитувану земельну ділянку. Обов’язковою умовою є наявність у ДАР прикріплених до ділянки документів, що підтверджують речове право.
  • Останній крок — затвердження заявки на боці представника ФГ як юридичної особи або ФОПа — засновника СФГ. Після цього ділянки громадян України стають частиною земельного банку ФГ/СФГ у ДАР. Вони враховуються під час обчислення загальної площі землі в користуванні, а також можуть брати участь у програмах підтримки.

За потреби заявка на приєднання земельних ділянок до кабінету ФГ/СФГ може редагуватись, а також може бути анульованою за згодою обох сторін. Однак, з моменту подання заявки на підтримку і до моменту завершення її розгляду, зміна статусу таких ділянок неможлива. До того ж одна ділянка може бути подана на підтримку в межах однієї програми лише один раз.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь