Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Нарада з питань дерусифікації населених пунктів Гірської громади

Дата: 30.06.2023 16:04
Кількість переглядів: 62

Сьогодні під головуванням заступника начальника з соціальних питань Гірської міської військової адміністрації Інни Деміденко відбулася нарада з питань дерусифікації населених пунктів Гірської громади.

На початку наради Інна Петрівна ознайомила присутніх із вимогами Закону України від 21 березня 2023 № 3005 IX «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Вона зауважила, що у відповідності до п.2.6 Закону, необхідно у шестимісячний термін здійснити перейменування районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, площ, майданів, мостів, інших об’єктів топонімії населених пунктів, а також інших географічних об’єктів, назви яких містять символіку ганебної російської імперської політики.

Начальник відділу правового забезпечення та кадрової роботи установи Віталій Коваленко наголосив, що перейменування вулиць у Гірській міській територіальній громаді розпочалося ще у 2015 році. Але сьогодні необхідно якомога уважніше поставитись до цього питання, проаналізувати історію та скласти історичні довідки для обґрунтування зміни назв. Він також зауважив, що виконання завдань плану повинно пройти в зазначені строки – до кінця вересня поточного року.

По завершенні Інна Деміденко надала доручення підготувати проєкт розпорядження про створення комісії для проведення подальшої роботи з перейменування вулиць Гірської громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь