Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Кабінет Міністрів України затвердив механізм формування резерву працівників для роботи на деокупованих територіях

Дата: 05.06.2023 07:42
Кількість переглядів: 46

23 травня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України» № 524.
Порядок визначає процедуру реалізації експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.


Метою створення резерву є забезпечення районних, обласних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, інших державних органів, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, персоналом для практичного виконання завдань і функцій держави на цих територіях.
Резерв формується з осіб, які виявили бажання працювати в державних органах на деокупованих територіях на посадах державної служби.
Резерв формується в електронній формі. Для автоматизації та цифровізації резерву функціонує інформаційно-комунікаційна система, що містить відомості про осіб, зарахованих до резерву згідно з цим Порядком. Технічним адміністратором системи є НАДС.
Зарахування до резерву здійснюється на добровільній основі з дотриманням принципів забезпечення рівного доступу, політичної неупередженості, законності, довіри суспільства, недискримінації, прозорості та доброчесності.
Зарахування особи до резерву здійснюється на підставі анкети, яка заповнюється в електронній формі за формою згідно з додатком 1.
Особа зараховується до резерву, якщо її професійна підготовка та/або професійна компетентність відповідає одному або кільком напрямам роботи, що містяться у додатку 2. Наприклад, за напрямом адміністративне керівництво передбачений такий функціонал – керівництво державним органом, його апаратом (секретаріатом), здійснення повноважень керівника державної служби в державному органі, визначення пріоритетних цілей, стратегії розвитку та плану роботи державного органу, забезпечення зовнішньої та внутрішньої комунікації тощо. За напрямом бухгалтерія передбачено забезпечення ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності державного органу та складення звітності; здійснення платежів відповідно до взятих бюджетних зобов’язань; забезпечення здійснення контролю за наявністю і рухом майна, використанням фінансових і матеріальних (нематеріальних) ресурсів; запобігання виникненню негативних явищ у фінансово-господарській діяльності, виявлення і мобілізація внутрішньогосподарських резервів.
Призначення особи на посаду державної служби здійснюється згідно із статтею 10 Закону України “Про правовий режим воєнного стану” або в іншій спосіб, визначений законом.
Пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях з числа осіб, зарахованих до резерву, мають:
• особи із статусом ветерана війни, набутого в установленому законодавством порядку;
• внутрішньо переміщені особи;
• особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;
• особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.
Крім того, передбачено проведення професійного навчання людей, зарахованих до резерву.
Детально ознайомитися із Постановою можна за посиланням: https://cutt.ly/fwqHPk1y

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь