Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Стан в енергосистемі України

Дата: 17.05.2023 11:24
Кількість переглядів: 131

СИТУАЦІЯ В ЕНЕРГОСИСТЕМІ:

Виробництва електроенергії наразі достатньо для покриття споживання. Однак у вечірні години в енергосистемі задіюються всі можливі резерви для забезпечення споживачів електроенергією. Це пов’язано з виведенням у плановий ремонт атомної генерації, яка після інтенсивної роботи під час опалювального сезону потребує перезавантаження палива. Також в ремонти виведені низка енергоблоків теплових електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж 6 місяців осінньо-зимового періоду. Це значно знизило доступні потужності та резерви в енергосистемі, зокрема у вечірні години.

ПОШКОДЖЕННЯ ТА ВІДНОВЛЕННЯ:

Країна-агресор продовжує тероризувати прикордонні та прифронтові області постійними обстрілами. Так на Донеччині росіяни вночі пошкодили лінію електропередачі, яка живить одну з шахт. Шахтарів вивели. Бригади обленерго відновили живлення.

Відновлення електропостачання на деокупованих територіях ускладнюється щільним замінуванням, яке залишає після себе ворог. Зокрема, на Харківщині під однією з ліній обленерго довжиною 12 км сапери вилучили понад 1000 протитанкових та протипіхотних мін. Тільки після розмінування енергетики змогли розпочати відновлення.

КОМЕРЦІЙНІ ОБМІНИ З КРАЇНАМИ ЄС:

Імпорт електроенергії в Україну відсутній. Експорт триває в Польщу та Молдову лише вночі та вдень, коли в енергосистемі є надлишок потужності і знижене споживання.

ОЩАДЛИВЕ СПОЖИВАННЯ:

Допомогти енергосистемі стабільно працювати може ощадливе споживання. Особливо слід зменшити використання електроенергії у вечірні години – з 19.00 до 22.00.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь