Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Чат-бот "Дитина не сама"

Дата: 16.05.2023 08:05
Кількість переглядів: 103

Система чат-боту «Дитина не сама» перезавантажилась та оновилась. Все для того, щоби більше дітей виховувались у сім’ях.


Нині чат-бот працює за новим алгоритмом – ті сім’ї, які визначилися з вибором форми влаштування дитини, відразу перенаправляються в «Дію» для подання документів.
Ті сім’ї, які мають запитання, сумніви щодо форми влаштування чи бажають тимчасово прихистити дитину, запрошуються на навчання.
Оновлена програма навчання насамперед спрямована на:
популяризацію сімейних форм виховання,
роз’яснення відмінностей форм влаштування,
підсилення мотивації для навчання та прийому дитини у своїй сім’ї,
знайомства з модераторами, які будуть консультувати і підтримувати сім’ї з чат-боту у регіональних телеграм групах.
За оновленою програмою буде чотири заняття. На вступному (чого не було у попередній програмі) – розповідь про патронат над дитиною, опіку, усиновлення, прийомні сім’ї та ДБСТ. Це заняття допоможе прийняти відповідальне рішення.
Для тих, хто хоче прихистити дитину тимчасово – залишаться три заняття про адаптацію, боротьбу зі стресом, виховання, безпеку та вікові психологічні особливості. Вони обов’язкові.
Родини, які обрали сімейні форми – можуть також їх прослухати. Інформація цікава та корисна, але це за бажанням. Адже кандидатів в опікуни, усиновлювачі, прийомні батьки чи батьки-вихователі служби у справах дітей все одно направляють на навчання, де за справу беруться сертифіковані тренери. Кандидати проходять 9-13 занять за новою державною програмою.
Робота проводиться в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг та забезпечення потреб дітей в період воєнного стану», що впроваджується Партнерством "Кожній дитині" за підтримки UNICEF Ukraine на замовлення Міністерство соціальної політики України та Національна соціальна сервісна служба України.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь