Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Як оскаржити рішення медико-соціальної експертної комісії

Дата: 28.04.2023 11:23
Кількість переглядів: 89

Якщо ви або ваша дитина маєте інвалідність, однак не можете пройти повторне обстеження й оформити направлення на МСЕК, тоді строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

На період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена. А саме: МСЕК здійснюють свої функції за принципом екстериторіальності.

Якщо ж ви хочете оскаржити рішення комісії, то це можливо зробити протягом одного місяця. Для цього необхідно звернутися до самої комісії, або до центральної чи обласної комісії з письмовою заявою. Де буде проведений повторний огляд і винесене нове рішення. Це рішення можна оскаржити у центральній МСЕК МОЗ України.

У складних випадках центральна медико-соціальна експертна комісія МОЗ, обласна, центральна міська комісія та МОЗ можуть направляти осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця).

Після відповідного обстеження науково-дослідні установи складають консультативні висновки, які мають рекомендаційний характер для комісії.

Рішення комісій усіх рівнів можна також оскаржити в суді в установленому законодавством порядку.

МОЗ звертає увагу, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, звертайтеся телефоном на «гарячу лінію» МОЗ: 0 800 60 20 19.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь