Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Прем’єр-міністр: Енергетична безпека та відновлення України - у фокусі роботи Уряду цього року

Дата: 16.03.2023 16:02
Кількість переглядів: 79

Енергетична безпека — один із ключових напрямів Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік. Як підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, ключове завдання зараз — це почати відновлення енергетики за новими стандартами, будувати нові об’єкти та посилювати захист уже наявних.


«Ми успішно завершуємо цей найскладніший в нашій історії опалювальний сезон. Попри весь російський терор — ми вистояли. Зробили те, що багато хто вважав неможливим. Підготовка до опалювального сезону 2023-2024 років починається так само вже зараз», — відзначив Денис Шмигаль.
Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд працюватиме над збільшенням пропускної спроможності для імпорту-експорту електроенергії з країнами ЄС, впроваджуватиме в Україні принципи Європейського зеленого курсу.
«Особлива увага буде приділятися розвитку зеленої енергетики. Плануємо затвердити довгострокову стратегію розвитку водневої енергетики», — сказав очільник Уряду.
Відновлення України — ще один важливий пункт Плану пріоритетних дій. Як підкреслив Прем’єр-міністр, відбудова Україна починається вже зараз, не чекаючи завершення війни.
«У відбудови цьогоріч буде 4 основні напрямки: енергетика, житло, розмінування та критична інфраструктура. Плануємо активізувати формат «Фінансового Рамштайну» для визначення джерел фінансування проектів відбудови. Потребуємо для цього, за попередніми оцінками, 17 млрд доларів лише на цей рік», — зауважив Прем’єр-міністр.
Денис Шмигаль відзначив, що Уряд спільно зі Світовим банком, ЄС та ООН проводить другий етап оцінки збитків та потреб на відновлення. А також впровадить єдину цифрову аналітично-інформаційну систему управління процесом відбудови інфраструктури.
«Прямо зараз ми доопрацьовуємо Держреєстр пошкодженого і знищеного майна. Паралельно запускаємо програму компенсацій за пошкоджене та знищене житло. Відновлення критичної інфраструктури передбачатиме також її модернізацію», — зазначив Глава Уряду.
Серед інших заходів у цьому напрямку Прем’єр-міністр озвучив розширення спроможності залізничних пунктів пропуску, розширення перевалки дунайських портів та збільшення автомобільних пунктів пропуску.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь