Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Стан в енергосистемі України

Дата: 15.03.2023 12:42
Кількість переглядів: 90

СПОЖИВАННЯ зберігається на рівні робочого дня.

ГЕНЕРАЦІЯ: працюють усі види електростанцій. Все ще триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії.

ОБМЕЖЕННЯ: Зберігаються мережеві обмеження на Житомирщині та Харківщині, де внаслідок останньої ракетної атаки росіян 9 березня було завдано найважчих пошкоджень мережам. Також все ще наявні мережеві обмеження на Полтавщині, Сумщині, Київщині та у Києві. У зв’язку з цим при зростанні споживання у цих регіонах можливі обмеження споживання для уникнення перевантаження наявного у роботі обладнання та аварій.

Для відновлення надійності електропостачання великих обласних центрів до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим.

В інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.

Складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту. Зокрема, вчора було пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури на Донеччині, а також на Херсонщині.

РЕМОНТИ: На Одещині «Укренерго» завершило аварійно-відновлювальні роботи. Тривають роботи з підвищення надійності живлення. Також продовжуються відновлювальні роботи на всіх об’єктах «Укренерго», пошкоджених російськими атаками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь