Гірська міська військова адміністрація
Луганська область, Сєвєродонецький район

Держгеокадастр у суді скасовуватиме договори купівлі - продажу земель: на яких підставах

Дата: 06.03.2023 11:17
Кількість переглядів: 97

Згідно з рішенням уряду Держгеокадастр буде звертатися до суду з позовами про визнання недійсними угод, укладених із порушенням встановленого законом порядку купівлі-продажу, ренти, дарування, застави, обміну земельних ділянок державної, комунальної власності.


Держгеокадастр отримав право звертатися до суду з позовами щодо визнання недійсними угод купівлі-продажу земельних ділянок державної, комунальної власності. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №164 від 24 лютого.
Згідно з документом положення про Держслужбу геодезії та картографії доповнено новим пунктом та визначено, що служба: звертається до суду з позовами про визнання недійсними угод, укладених із порушенням встановленого законом порядку купівлі-продажу, ренти, дарування, застави, обміну земельних ділянок державної, комунальної власності.
Крім цього до повноважень служби тепер відноситься:
• визначення адміністратора Державного картографо-геодезичного фонду України;
• забезпечення організації формування та ведення Державного картографо-геодезичного фонду України;
• проведення експертизи пропозицій та рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування щодо найменування та перейменування географічних об’єктів і надання відповідного висновку.
Водночас, згідно з рішенням уряду Держгеокадастр позбавлено права звертатися до суду з позовом щодо відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва, а також здійснювати державний контроь за втратами сільськогосподарського виробництва, надавати пропозиції щодо використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь